Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Νίκη... μισή πρόκριση

Το πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά ετοιμάζεται να κάνει σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ (21.45 ΜΕΓΚΑ) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας τη Σπάρτα Πράγας. Με τον αέρα της πρώτης τους νίκης στην Πράγα πριν από μία βδομάδα, οι «πράσινοι» με μια δεύτερη επικράτηση σήμερα βρίσκονται μια ανάσα πριν την πρόκριση στους «οκτώ» της φετινής διοργάνωσης. Ομως ο τεχνικός της ομάδας Σέρχι Μαρκαριάν μπορεί να αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της νίκης σήμερα αλλά όμως δεν ξεχνάει τη δέουσα προσοχή που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του. «Για μας είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Εχουμε άλλη μια ευκαιρία για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως η Σπάρτα δείχνει να είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Πόρτο. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί η αντίπαλός μας είναι γρήγορη και έχει καλές αντεπιθέσεις. Παρ' όλα αυτά όμως θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά για να πάρουμε τη νίκη» επισήμανε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας. Ο Μαρκαριάν δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα μεταξύ της Ρεάλ και της Πόρτο, αφού όπως εξήγησε αυτό που μετράει είναι το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός.

Πάντως ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχτηκε για την αλλαγμένη ενδεκάδα στον αγώνα της Πάτρας, υπενθυμίζοντας αυτό που είχε πει πριν λίγο καιρό, ότι μια ομάδα δεν μπορεί να βγάζει τους αγώνες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πρωτάθλημα με τους ίδιους παίκτες. Οσο για την αρχική ενδεκάδα απέφυγε να την ανακοινώσει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λείψει ο Φύσσας που είναι άρρωστος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη που μίλησε εκ μέρους των παικτών δηλώνοντας: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό άλλο το εκτός άλλο το εντός. Το αυριανό είναι σημαντικό παιχνίδι, ίσως το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Σπάρτα Πράγας Γιάροσλαβ Χρέμπιτ έδειξε αποφασισμένος για θετικό αποτέλεσμα ποντάροντας πολλά στο άγχος του Παναθηναϊκό. «Μετά την αποτυχία μας θα προσπαθήσουμε για τη νίκη κάτι που βέβαια είναι δύσκολο εφόσον ήδη έχουν ξεκινήσει οι δυσκολίες από την Πράγα. Δε φοβούμαστε κανέναν αλλά έχουμε σεβασμό. Σεβόμαστε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να αγωνιστούμε όπως στο ματς με τη Ρεάλ. Δε θα κλειστούμε στην άμυνα, δε θα παίξουμε όμως και επιθετικά». Ο Τσέχος τεχνικός αποκάλυψε ότι για τη βασική ενδεκάδα παίζονται δυο θέσεις, μία εκ των οποίων είναι του τερματοφύλακα κάτι που θα αποφασιζόταν αργά χτες το βράδυ μετά την προπόνηση.

  • Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας είναι: Αρσεναλ - Λεβερκούζεν, Λα Κορούνια - Γιουβέντους.

Μ. ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ