Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σκληρή απάντηση

«Σκληρή» αλλά και κατηγορηματική απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, περί σύμπραξης με την άτυπη παράταξη Μητρόπουλου στην ΕΠΟ, έδωσε χτες ο επικεφαλής της Ενωτικής Ποδοσφαιρικής Κίνησης (ΕΠΚ), Γιώργος Λυσαρίδης.

Αφού υπενθυμίζει πως η ΕΠΚ κινείται πάντα βάσει αρχών, αντιτασσόμενη πεισματικά στη λογική συμβιβασμών και συμψηφισμών, αναφέρει: «Η σχέση της τωρινής διοίκησης με το Β. Μητρόπουλο είναι τοις πάσοι γνωστή. Ηταν σχέση κηδεμόνα και κηδεμονευομένων. Είναι επίσης γνωστοί οι λόγοι που εξελίχθηκε από σχέση τυφλής αγάπης σε σχέση εχθρότητας και μίσους. Είναι λόγοι "ενδοοικογενειακοί" που οδήγησαν σε ρήξη έναν "συνεταιρισμό" και σε διαφορετικούς δρόμους τους πρώην "συνεταίρους". Δεν αφορούν καθόλου τη δική μας παράταξη και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να τους συνδυάζει και να τους ταυτίζει με τους λόγους της δικής μας αντίθεσης στην εν γένει συμπεριφορά της διοίκησης στην ΕΠΟ από την εκλογή της.

Η παράταξη μας θα καταψηφίσει το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της παρούσας διοίκησης. Τόσο για λόγους συνέπειας όσο και για αντικειμενικούς λόγους, έχοντας την πεποίθηση (με τα ανάλογα τεκμήρια) ότι αυτή η διοίκηση είναι ανεπαρκής και ανίκανη. Το αν η πλευρά του Β. Μητρόπουλου θα καταψηφίσει τη διοίκηση (της οποίας είναι σαρξ εκ της σαρκός) θα το κάνει προφανώς για λόγους τελείως διαφορετικούς από τους δικούς μας».

Ο Γιώργος Λυσαρίδης επισημαίνει πως κάθε προσπάθεια ταύτισης και υπαινιγμοί για περίεργες συμπράξεις είναι εκ του πονηρού και προσθέτει: «Οι εμπνευστές της (φανεροί και αφανείς) γνωστοί. Προφανής και ο στόχος: να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να εξαγνιστούν οι ίδιοι καλλιεργώντας την ισοπεδωτική άποψη "όλοι ίδιοι είναι, όλα γίνονται για τις καρέκλες". Εμείς καταδικάσαμε το παρελθόν, καταδικάζουμε και το παρόν που το θεωρούμε προέκταση και συνεργό του. Παρελθόν και παρόν έχουν ονόματα, συμπρωταγωνιστές και συνενόχους. Σε κανέναν από αυτούς δε δίνουμε συγχωροχάρτι, ούτε επιτρέπουμε να νοθεύουν τη δική μας στάση και τις δικές μας αρχές, με τις δικές τους ύποπτες μεθοδεύσεις».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της ΕΠΚ ζητάει εκλογές ως μόνη διέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ