Παρασκευή 22 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερχεται «Η Πόλη» της Λ. Αναγνωστάκη

«Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει από 5 Μάη στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», σε σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι.

Οπως σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ο σκηνοθέτης: «Οι πόλεις, άλλοτε φρούρια και τώρα φυλακές, μνήμες, τόποι ερημωμένοι, τόποι μαρτυρίου και λύτρωσης. Η Ελισάβετ και ο Κίμων εγκαθίστανται σε μια πόλη όπου η Ελισάβετ ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε, εκεί σε ένα διαμέρισμα ζουν και κάθε βράδυ καλούν έναν επισκέπτη. Τα παιχνίδια μνήμης και η παγίδα που στήνει το ζευγάρι στον καλεσμένο έχουν το ίδιο μοτίβο, οριακά παιχνίδια υπαρξιακά και βίαια σαν ωρολογιακή βόμβα στα χέρια των προσώπων. Ενας αλληλοσπαραγμός και μια υπόσχεση ευτυχίας και διαφυγής από την πραγματικότητα αποτυπώνονται στο μονόπρακτο που παρακολουθεί ο θεατής. Διαταραγμένες σχέσεις, η εισβολή του έξω κόσμου στον ήδη κλειστό, νοσηρό, τραυματισμένο κόσμο των ηρώων, η αδυναμία επικοινωνίας και η διαστρέβλωση των σχέσεων είναι τα συστατικά που συνθέτουν το περιβάλλον όπου δρουν τα πρόσωπα του έργου».

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ενκε Φεζολλάρι. Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης. Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη. Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Αφεντούλης, Βάνα Πεφάνη, Δημήτρης Μπούρας ή Ενκε Φεζολλάρι (σε διπλή διανομή).

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ, ΣΕΗ - θεατρολόγοι - ΟΑΕΔ 6 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Στο εκδοτήριο «Ticket services» (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα), στο www.ticketservices.gr και στο τηλέφωνο 210 3418550.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ