Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου και την επίθεση στην Μάγδα Φύσσα

Σε σχόλιό του σχετικά με την απόφαση στη δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου, που "ρίχνει στα μαλακά" τους καταστηματάρχες και αθωώνει τους 4 αστυνομικούς που ευθύνονται για την αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, όπως επίσης την επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στην Μάγδα Φύσσα, που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Ειδικά για τους 4 αστυνομικούς κρίθηκε "εντός ορίων νόμιμης δράσης" αυτό που ολόκληρη η κοινωνία είδε στα σχετικά βίντεο και καταδίκασε, δηλαδή η απρόκλητη επίθεση σε έναν άνθρωπο σε μισολιπόθυμη κατάσταση, ανήμπορο και αιμόφυρτο.

Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, αφού "αθωώνει" ακόμα και την απροσχημάτιστη αστυνομική βία. Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ηχηρά τον ρόλο της Δικαιοσύνης, που ως τμήμα του αστικού κράτους υπερασπίζεται τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Επιβεβαιώνεται ότι ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής - ομοφοβικής συμπεριφοράς και βίας είναι η οργανωμένη πάλη, η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ