Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Μάη στη Ρώμη

«Ενωμένοι συνεχίζουμε. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική - καπιταλιστική βαρβαρότητα». Κάτω από το σύνθημα αυτό ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), στη Ρώμη της Ιταλίας. Στις εργασίες παίρνουν μέρος 435 αντιπρόσωποι από 101 χώρες, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπεία και από την Ελλάδα, από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το άνοιγμα του Συνεδρίου μεταδόθηκε διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η έναρξη έγινε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τον ύμνο της ΠΣΟ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Pierpaolo Leonardi, εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB, που φιλοξενεί το Συνέδριο, και τον πρόεδρο της ΠΣΟ, Michael Mackwaiba. Στη συνέχεια στο βήμα βρέθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της ΠΣΟ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Μάη. Θυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ έχει δημοσιεύσει στο τελευταίο τεύχος της «Πανεργατικής» αποσπάσματα από το κείμενο των θέσεων του Συνεδρίου, μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμο στη σελίδα της ΠΣΟ σε Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.


Αποψη των εργασιών στην έναρξη. Στο βήμα ο γγ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος
Αποψη των εργασιών στην έναρξη. Στο βήμα ο γγ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ