Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ
Νέα διαμαρτυρία ενάντια στην εκδικητική απόλυση

Από τη διαμαρτυρία της Παρασκευής
Από τη διαμαρτυρία της Παρασκευής
Την άμεση ακύρωση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου από το πρακτορείο «INTIME» και την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων απαίτησε την Παρασκευή 6 Μάη η Επιτροπή Αγώνα φωτορεπόρτερ, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του πρακτορείου ζητούσαν από τη διεύθυνση να έχει συμμετοχή στα καθημερινά έξοδα κίνησης, για τη μετακίνησή τους στα διάφορα θέματα, στο κόστος συντήρησης των ιδιόκτητων μέσων μεταφοράς καθώς και του φωτογραφικού εξοπλισμού τους.

«Ο συνάδελφος, που τελούσε χρέη αντιπροσώπου του συλλογικού αιτήματος των εργαζομένων του πρακτορείου "INTIME Photo Agency", στοχοποιήθηκε από την εργοδοσία και η τελευταία προέβη σε εκδικητική απόλυση, η οποία χρησιμοποιείται προς παραδειγματισμό και τρομοκράτηση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους», καταγγέλλει η Επιτροπή.

«Βενζίνες, σέρβις, προστατευτικά, δεν θα τη γλιτώσουνε τα αφεντικά», διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι. «Στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, μ' αγώνες απαντάμε ταξικούς», φώναξαν, καλώντας όλους τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφο. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

«Σε πολλούς συναδέλφους επιβάλλεται να δουλεύουν με μπλοκάκι, πληρώνοντας οι ίδιοι μέρος της ασφάλισής τους, ενώ ουσιαστικά έπρεπε να είναι μισθωτοί, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ετήσιες ή εξάμηνες), χωρίς να μπορούν να θεμελιώσουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Παράλληλα, είμαστε αντιμέτωποι με εξοντωτικά ωράρια, χωρίς υπερωριακή αμοιβή, και την 6ήμερη βδομάδα εργασίας, με ρεπό που είτε καταστρατηγούνται είτε μεταφέρονται ανάλογα με τον όγκο δουλειάς. Ταυτόχρονα με το ακριβό κόστος ζωής, επωμιζόμαστε το δυσβάσταχτο κόστος που αφορά τη μετακίνησή μας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αντιμετωπίζουμε εντατικοποίηση στην εργασία, απουσία πληρωμής υπερωριών, που σε συνδυασμό με τον χαμηλό μέσο μισθό μάς καθιστούν αδύναμους να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη μπροστά στην έκρηξη της ακρίβειας, που εξανεμίζει το εισόδημά μας», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η Επιτροπή Αγώνα.

Στο πλευρό των φωτορεπόρτερ βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα της κινητοποίησης και ενημέρωσε σχετικά με την Ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ