Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Διαμαρτυρία εργαζομένων για τις ελλείψεις

Αμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και νοσηλείας στο νοσοκομείο, για να σταματήσει η αθλιότητα της νοσηλείας ασθενών στα ράντζα, η υπερεντατικοποίηση της δουλιάς τους, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, απαίτησαν χθες οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», με δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τρίωρης στάσης εργασίας τους, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα Επείγοντα του νοσοκομείου και διαμαρτυρήθηκαν για την αναλγησία των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Οι υποσχέσεις που μας έδωσαν ο διοικητής του νοσοκομείου, η διοίκηση του Α` ΠεΣΥ είναι ελάχιστες μπροστά στις ανάγκες μας, τις ανάγκες του νοσοκομείου», επισήμανε στη συγκέντρωση ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού».

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν για μια ακόμα φορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αφού στο νοσοκομείο υπάρχουν 1.288 κενές οργανικές θέσεις, την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών που τους οφείλονται από το Δεκέμβρη του 2001, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Διαμαρτυρήθηκαν, για το απαράδεκτο φαινόμενο των ράντζων, την εντατικοποίηση της δουλιάς τους, τη λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στο νοσοκομείο, για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας να κατασκευάσει πολυτελείς νοσηλευτικές κλίνες για λίγους και εκλεκτούς που θα κοστίσουν 1 δισ. δραχμές, για τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ