Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας και ΣΣΕ

Με κλιμάκωση του αγώνα τους ακόμα και με 24ωρη απεργία, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Χτες συμμετείχαν καθολικά στη δεύτερη κατά σειρά στάση εργασίας, από τις 12 μ. μέχρι τις 3.30 μ.μ., και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι τα γραφεία της «Ακτωρ».

Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Π. Κορακίτη, υπεύθυνο της εταιρείας, ο οποίος αρχικά αμφισβήτησε τα ζητήματα σχετικά με τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που του έθεσε η αντιπροσωπεία, στη συνέχεια όμως παραδέχτηκε ότι είναι υπαρκτά και δεσμεύτηκε για την επίλυσή τους με ορίζοντα ενός μήνα. Οσον αφορά το δίκαιο αίτημα τον εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς, περιορίστηκε στη δέσμευση ότι θα το θέσει στον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ελλάκτωρ».

Στην κινητοποίηση στην οποία κάλεσαν το Σωματείο εργαζομένων του Μετρό και το Συνδικάτο Οικοδόμων της πόλης συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Στόχος μάλιστα είναι το επόμενο διάστημα να συγκροτηθεί κοινή Επιτροπή Αγώνα.

«Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί διεκδικούν το αυτονόητο: Καλές συνθήκες εργασίας και να πληρωνόμαστε ανθρώπινα», σημείωσε ο Θωμάς Μιχαλόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας δεν παίρνονται, ανέδειξε ο Νίκος Μπαλντούκας, εργαζόμενος στο Μετρό και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων: «Ακόμα και τα βασικά, όπως μάσκες, παπούτσια και ένδυση, περιμένουμε 6 και 8 μήνες για να τα πάρουμε. Τα γάντια εργασίας είναι σχεδόν ένα ζευγάρι τον μήνα. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας του έργου, είτε μιλάμε για την επιφάνεια είτε μιλάμε για τις σήραγγες ή τους σταθμούς, και συνέχεια έχουμε μικροατυχήματα, ενώ ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη εντατικοποίηση της δουλειάς. Η εταιρεία μάς αναγκάζει είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο να δουλεύουμε 10ωρα, Σάββατα ή και Κυριακές».

Δεν υποχωρούμε από το αίτημα για ΣΣΕ με αυξήσεις, είπε μιλώντας στους εργαζόμενους ο Αγγελος Γεράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα για εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ και υπογραφή επιχειρησιακής με αυξήσεις.

Νέα στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Σε νέα στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου έπειτα από παρέμβαση της ΔΑΣ. Στις 10 π.μ. θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο, την οποία θα ακολουθήσει η πορεία στο ΥΜΑΘ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και καταγγέλλουν κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ που προχωρούν σε επιπλέον μείωση μισθών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, περικόπτουν νομοθετημένα επιδόματα και την ίδια ώρα αποδομούν τα συνεργεία και κάθε διοικητική δομή του Οργανισμού, προχωρούν σε ανάθεση δρομολογίων σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ