Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η κατάσταση στο άθλημα

Επιστολή του Αλ. Νίτσιου, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης στο Κιλκίς, εξαιτίας διαμαρτυρίας μερίδας αθλητών και συλλόγων το περασμένο Σαββατοκύριακο (21-22/5), σε γραπτή δήλωσή του ο Αλέξανδρος Νίτσιος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ), αναφέρεται στη γενικότερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άθλημα με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

«Οι διαμαρτυρίες μερίδας αθλητών και σωματείων στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών - γυναικών στο Κιλκίς φανέρωσαν για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός», αναφέρει και προσθέτει ότι γι' αυτήν την κατάσταση είναι υπεύθυνες όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), «που συστηματικά υποχρηματοδοτούν και υποβαθμίζουν την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αθλητικού ταλέντου στη χώρα μας».

Ειδικά για το άθλημα της πάλης υπογραμμίζει ότι «οι μνημονιακές επιλογές τα τελευταία χρόνια έβαλαν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών, με αποτέλεσμα και η ΕΛΟΠ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του αθλήματος», με κύρια αιτία την υποχρηματοδότηση, που έχει ως συνέπεια να αναγκάζονται σήμερα να πληρώσουν οι ίδιοι οι αθλητές τη συμμετοχή τους σε αγώνες ακόμα και διεθνούς επιπέδου, σε προπονητικά καμπ κ.λπ.

Τονίζει την επιτακτική ανάγκη σήμερα για οργανωμένη πάλη των ανθρώπων του αθλητισμού και των ομοσπονδιών, προκειμένου να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τη ΓΓΑ την επιβίωση των σωματείων και του αθλητισμού γενικότερα, κόντρα στις λογικές που βαφτίζουν επιχορηγήσεις τα ψίχουλα, στην αλληλοεξόντωση και στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Καταλήγοντας ο Αλ. Νίτσιος καταδικάζει την επίθεση προς το πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού Αμιράν Καρντάνοφ στο Κιλκίς και επισημαίνει ότι «το προβληματικό δεν είναι η κινητοποίηση των αθλητών, αλλά ποιον στόχευε. Γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, "αντί να στοχεύει το γομάρι, στόχευε το σαμάρι"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ