Τρίτη 31 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο - Στις 8 Ιούνη οι εκλογές για νέο ΔΣ

Από τις εργασίες του συνεδρίου
Από τις εργασίες του συνεδρίου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 7ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο των υπαλλήλων του ΟΤΕ στην Αθήνα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και καθορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η 8η Ιούνη.

Στην εκλογοαπολογιστική διαδικασία συμμετείχαν 49 από τις 60 συνολικά Ενώσεις της Αττικής, που εκπροσωπούν περισσότερους από 77.000 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Αττικής.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων και των Συλλόγων. Στο επίκεντρο αυτής της πλούσιας δράσης και των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας βρέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν την εργατική - λαϊκή οικογένεια και εκφράζονται και στον χώρο της Εκπαίδευσης. Κυρίαρχο ήταν το ζήτημα της πανδημίας, όπου η Ομοσπονδία πρωτοστάτησε στον αγώνα μαζί με τους μαθητές για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, ενάντια στα πρωτόκολλα της συγκάλυψης και της διασποράς που επέβαλε η κυβέρνηση. Αναδείχθηκαν επίσης η δράση και οι πρωτοβουλίες για τη σχολική στέγη, ενάντια στους εκπαιδευτικούς νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενάντια στον πόλεμο, όπως επίσης και για τα ζητήματα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Το Συνέδριο άνοιξε με τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, τον οποίο έκανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέλλα Βαλαβάνη.

Εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής στο συνέδριο χαιρέτισε η Αιμιλία Παλαβού, σημειώνοντας τη σημασία της κοινής δράσης που αναπτύχθηκε με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις το προηγούμενο διάστημα ειδικά στα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής.

Επίσης εκ μέρους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), χαιρέτισε ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Κατηφές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις εργασίες θα δημοσιευτεί στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία» του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ