Σάββατο 4 Ιούνη 2022 - Κυριακή 5 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυρή έκρηξη σε γειτονιά στο Μενίδι

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πρώην ξυλουργείο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μενίδι, αναστατώνοντας τους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε διπλανά κτίρια και αυτοκίνητα. Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, παρότι δεν υπήρξε πυρκαγιά ενώ το μαγαζί ισοπεδώθηκε. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή τραυματίες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και φιτίλι.

Στο γκαράζ του κτιρίου εντοπίστηκε ένα βαν με 15 κούτες λαθραία τσιγάρα, εύρημα που δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού ίσως να οφείλεται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε κυκλώματα με λαθραία τσιγάρα.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φαίνονται δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο με μηχανή. Προηγουμένως είχαν σπάσει τα τζάμια του μαγαζιού και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο εσωτερικό του. Πριν από ενάμιση χρόνο το κτίριο αγοράστηκε από νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος το ανακατασκεύασε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ