Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
O Καραγκιόζης στον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες»

O σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς εμπνέεται από το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και δημιουργεί ένα πρωτότυπο έργο με πρωταγωνιστή τον... Καραγκιόζη.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων! Το διαχρονικό μυθιστόρημα του Βερν μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο παραμύθι για παιδιά, γεμάτο χιούμορ και περιπέτεια.

Ο ξακουστός θείος του Καραγκιόζη, ο Μπαρμπα-Γιώργος, στοιχηματίζει μια μέρα στο καφενείο του χωριού ότι θα καταφέρει να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μόλις μέρες! Η περιπέτεια ξεκινά έχοντας στο πλευρό του τον πολυμήχανο ανιψιό του, Καραγκιόζη. Ταξιδεύοντας με τρένα, καράβια, ελέφαντες και αερόστατα, οι πρωταγωνιστές θα περάσουν πολλές δυσκολίες, εμπόδια, τυφώνες και καταιγίδες! Η παράσταση μας ταξιδεύει από την Ευρώπη μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Αμερική με όχημα το χιούμορ και τη μουσική.

Σκηνοθεσία - Κείμενο - Σκηνογραφία - Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς. Μουσική επιμέλεια, Διασκευές: Burger Project. Βοηθός σκηνοθέτη: Ολγα Παπαθεοδώρου. Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης. Κατασκευή φιγούρας σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης. Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δήμητρα Κώνστα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τις 19 Ιούνη και για πολλές Κυριακές μέσα στο καλοκαίρι, στο «Σινέ Γαλάτσι» (Αλσος Βεΐκου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ