Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Προσδοκίες για νέες «ειρηνευτικές προσπάθειες»

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Γάζα και πιο πολύ υποφέρουν τα παιδιά
Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Γάζα και πιο πολύ υποφέρουν τα παιδιά
Την προθυμία της Παλαιστινιακής Αρχής να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε ειρηνευτικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες ξεκινήσουν στη βάση αποφάσεων του ΟΗΕ εξέφρασε την Τρίτη ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη, στη Λευκωσία.

Ο Αμπάς ευχαρίστησε την Κύπρο για τη σταθερή της θέση για λύση στο Παλαιστινιακό στη βάση δύο κρατών, σύμφωνα με αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και για την υποστήριξη που προσφέρει στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού σε διεθνή φόρα, με στόχο την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης.

«Βαθιά ανησυχία» εξέφρασε χτες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για την πρόσφατη απόφαση του Ισραηλινού Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ της οργάνωσης Εβραίων εποίκων «Ateret Cohanim», που επιδιώκει την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε βάρος των Παλαιστινίων κατοίκων της πόλης, για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τριών κτιρίων που αγόρασε μυστικά από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2004.

8 στα 10 παιδιά υποφέρουν από κατάθλιψη στη Γάζα

Καταπέλτης είναι η έκθεση της βρετανικής ΜΚΟ «Σώστε τα Παιδιά» για τις συνέπειες του 15ετούς εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας. 8 στα 10 παιδιά υποφέρουν από κατάθλιψη, έντονο άγχος και ψυχολογικές διαταραχές. Στην έκθεση της οργάνωσης, με τίτλο «Παγιδευμένα», επισημαίνεται ότι αυξάνεται σταθερά το ποσοστό των παιδιών με ψυχολογικά προβλήματα και διαταραχές, εξαιτίας του πολυετούς αποκλεισμού που έχουν επιβάλει στον παλαιστινιακό θύλακα Ισραήλ και Αίγυπτος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι το ποσοστό των παιδιών με κατάθλιψη και διαταραχές, από 50% που ήταν το 2018, σήμερα ανέρχεται σε τουλάχιστον 80%. Οι ερευνητές της οργάνωσης κατέγραψαν ότι πάνω από το 50% των παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν και 3 στα 5 έχουν προκαλέσει βλάβη στον εαυτό τους σκόπιμα. Η οργάνωση κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ ώστε να άρει το εμπάργκο, που καταπιέζει και καταδυναστεύει την τύχη άνω των 2 εκατ. Παλαιστινίων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 47% του πληθυσμού αυτών των 2 εκατ. κατοίκων της Γάζας είναι παιδιά. Από αυτά τουλάχιστον 800.000 γεννήθηκαν επί καθεστώτος εμπάργκο και δεν έχουν βιώσει ούτε μία ώρα ελεύθερης ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ