Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενταση της καταστολής αντί για κάλυψη των αναγκών

Αντί για κάλυψη των τεράστιων πραγματικών αναγκών των ιδρυμάτων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσλάβει άλλους 600 ειδικούς φρουρούς για τη λεγόμενη πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε εξέλιξη βρίσκεται από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαδικασία για την πρόσληψή τους, για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Οι 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλη, ενώ ήδη χορηγούνται στους υποψήφιους τα δελτία υγειονομικών εξετάσεων.

Φοιτητές και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια στο μεταξύ έχουν καθυστερήσει ήδη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μέσα από συνεχείς κινητοποιήσεις. Αποκαλύπτοντας πως η ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια έχει στόχο τις διεκδικήσεις για πραγματική αναβάθμιση, όσο κι αν αυτό επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από κυβερνητικά συνθήματα όπως «βαριοπούλα ή βιβλιοθήκη» και δηλώσεις περί «αναβάθμισης και ενίσχυσης της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ