Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν μέτρα πυρασφάλειας

Νέα φωτιά σε εργοστάσιο στο Θριάσιο

Λίγες μόνο μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και την παρέμβαση του ΚΚΕ, άλλη μια φωτιά στην περιοχή του Θριασίου, αυτήν τη φορά σε εργοστάσιο με προϊόντα ζύμης στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης της Μαγούλας, ήρθε χτες να επιβεβαιώσει τον μεγάλο κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον βιομηχανικό χώρο, στην οδό Γ. Γεννηματά νωρίς το πρωί. Για την κατάσβεσή της είχαν κινητοποιηθεί 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ενημερώθηκε στις 6.05 π.μ., η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη για πάνω από 3 ώρες, καθώς καιγόταν μέρος του εργοστασίου «Κολιός» (προϊόντα πίτας), που βρίσκεται στον δρόμο Μαγούλας - Δερβενοχωρίων. Στον χώρο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παροχή συνδρομής σε όσους τυχόν αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω αναθυμιάσεων, εξαιτίας των πυκνών καπνών που αναδύονταν.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Κώνστα, Γραμματέα της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στις 10.20 π.μ. η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, με τις δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Αυτήν τη φορά η πυρκαγιά εκτυλίχθηκε εν ώρα βάρδιας, με τους εργαζόμενους να τρέχουν έντρομοι έξω για να σωθούν, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά, η ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύει μόνο ασθενείς με COVID-19, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη για νοσηλεία εγκαυματιών!

Το ότι αυτήν τη φορά αποφύγαμε τα χειρότερα, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα πρέπει συνεχώς να κρύβεται ''κάτω από το χαλί''. Ο κίνδυνος φωνάζει από όλες τις πλευρές! Οι μόνοι που δεν ακούνε είναι κυβέρνηση και εργοδοσία που θεωρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κόστος, ενώ συνεχίζεται η εγκληματική ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου για την τήρηση ακόμα και στοιχειωδών κανόνων.

Το ΚΚΕ απαιτεί: Να διασφαλιστούν πλήρως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η τήρησή τους να ελέγχεται συστηματικά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους που πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό. Επίσης, να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ