Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ταξιδεύουν σε μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Αττική, τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύουν αυτήν τη βδομάδα και σε άλλες μεγάλες φοιτητουπόλεις της χώρας με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό!».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συζητήσεις και ομιλίες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκθέσεις, θεματικές γωνιές για τον Πολιτισμό, τις νέες γυναίκες, την επιστήμη, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αθλητικές δράσεις, εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Ιούνη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ:

  • Παρασκευή 24 Ιούνη: Στις 7.30 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης «Πανδημία COVID - 19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του». Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας της ΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες και γλέντι.
  • Σάββατο 25 Ιούνη: Στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο: «Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στείλαμε μήνυμα ελπίδας, αντεπίθεσης, ανυπακοής. Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες και η βραδιά θα κλείσει με πάρτι.

Τις ίδιες μέρες, στην Πάτρα, στον Μόλο Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα ξεκινά και τις δύο μέρες στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 24 Ιούνη: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «"Πανσπουδαστική ΚΣ" - Πρώτη δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα.
  • Σάββατο 25 Ιούνη: Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ και Γραμματέα του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Συναυλίες με το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» και τον «DASON». Λαϊκό, νησιώτικο γλέντι.

Στον Βόλο, την Παρασκευή 24 Ιούνη στην παραλία: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση για το πανεπιστήμιο, με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολουθούν μουσικά αφιερώματα, συναυλίες, δρώμενα κ.ά.

Στη Λάρισα το Σάββατο 25 Ιούνη, στο Φρούριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, συναυλίες, αθλητικά τουρνουά κ.ά.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο 25 Ιούνη στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, από τις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ της ΤΟ ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ καθώς και της ΤΟ Νέων Εργαζομένων Ηρακλείου με πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συζητήσεις, συναυλίες κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ