Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο πλευρό των μαθητών που κινδυνεύουν με απέλαση

Μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούν να μην απελαθούν παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της Σάμου και του Βύρωνα Αττικής

Με αλληλεγγύη και διεκδίκηση, μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν να παρθούν πίσω οι αποφάσεις με τις οποίες απελαύνονται μαθητής από τη Γουινέα που ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και φοιτά σε Λύκειο της Σάμου και οικογένεια με παιδιά μαθητές από το Ιράκ.

Να ανακληθεί τώρα η απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με την οποία καλούνται τρία αδέλφια από το Ιράκ, μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, μαζί με την μητέρα τους και τα άλλα δύο αδέλφια τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη». Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν στο πλευρό των μαθητών προσφύγων - μεταναστών και διεκδικώντας να αποδοθεί στους μαθητές ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA, στην μητέρα τους και στα άλλα δύο αδέλφια τους Ασυλο (Διεθνής Προστασία). Να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, να παραμείνουν στη χώρα μας όσο το επιθυμούν και να συνεχίσουν οι τρεις μαθητές την εκπαίδευσή τους στα σχολεία μας.

Σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ προχωρούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πυθαγορείου ΓΕΛ Σάμου, μαζί με την ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να μην κάνει δεκτή την αίτηση παροχής ασύλου του συμμαθητή τους, Σισέ, μαθητή της Β' Λυκείου, ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

«Ολοι οι μαθητές δίνουμε τη μάχη μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας για τη ζωή και τα δικαιώματα του Σισέ και όλων των "Σισέ" του κόσμου! Ολοι μαζί ενωμένοι αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες συμμαθητές μας σε κάθε σχολείο», τονίζουν οι μαθητές, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό! «Οι κυβερνήσεις και το κράτος, διαχρονικά, αντιμετωπίζουν τους μαθητές - πρόσφυγες κατ' αυτόν τον τρόπο. Είτε τους πετάνε έξω από τα σχολεία, είτε τους αφήνουν αβοήθητους, αναθέτοντας την ευθύνη σε ΜΚΟ, ενώ η ολόπλευρη φροντίδα για τη μόρφωση και τα δικαιώματα αυτών των παιδιών θα έπρεπε να ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους».

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε το ΚΚΕ, που αναφέρεται στο ζήτημα των απελάσεων αυτών των παιδιών περιγράφοντας την προσπάθειά τους, που καταλήγει «να γυρνούν πίσω στην κόλαση από την οποία προσπάθησαν να ξεφύγουν», ζητώντας μέτρα για να μην απελαθούν ο Σισέ και όλα τα προσφυγόπουλα που έρχονται στη χώρα μας ως ασυνόδευτοι ανήλικοι και κινδυνεύουν με απέλαση κατά την ενηλικίωσή τους λόγω της απόρριψης της αίτησης ασύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ