Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» και απαιτούν μέτρα ενίσχυσης

Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη η συγκέντρωση της Αθήνας

RIZOSPASTIS

Οχι στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων - επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων - καταργήσεων μονάδων Υγείας, των αναστολών εργασίας και των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων, όχι στα απλήρωτα δεδουλευμένα, στο «πάγωμα» μισθών, στη φοροληστεία και τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης: Τα παραπάνω είναι ανάμεσα σε όσα διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με τις Ομοσπονδίες τους να πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) η ΟΕΝΓΕ και 24ωρη απεργία στην επαρχία και στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.) στην Αττική η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΝΙΘ) καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης:

Στη Χαλκίδα, στις 11.30 π.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Στην Κρήτη, στις 12.30 μ.μ. στην 7η ΥΠΕ. Στην Ικαρία, στις 12 μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου. Στη Χίο, στις 10.30 π.μ. συνέντευξη Τύπου στον χώρο του αναγνωστηρίου του νοσοκομείου. Στη Σάμο, στις 12 μ. στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας απεργούν και διαδηλώνουν κόντρα στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο ΕΣΥ», όπως το «ονειρεύονται» οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

«Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, σε επίσκεψη στον "Ευαγγελισμό", ότι "δεν εκδίδει νέους οργανισμούς νοσοκομείων διότι σκοπεύει να κλείσει αρκετά νοσοκομεία, οπότε θα τους φτιάξει μετά τη συγχώνευσή τους"!

Εξίσου αποκαλυπτική ήταν και η δήλωση του υπουργού Υγείας, στη Βουλή, ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης - που με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως "υποκατάστημα" της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας - είναι "πιλότος" για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο».

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας απαιτούν επίσης την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστάει η κυβέρνηση (εφημεριών, υπερωριών, για εργασία νυχτερινή, σε αργίες - Κυριακές), αλλά και αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Ζητούν τέλος να πάψουν οι αναστολές εργασίας, να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με μόνιμες προσλήψεις, να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ