Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΑΣ
Σεκιούριτι και τραμπουκισμούς επιστράτευσαν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας

Η ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» θα δώσει απάντηση στις απαράδεκτες πρακτικές

Με τραμπουκισμούς, «πρόσληψη» σεκιούριτι για τη «διασφάλιση» των διαδικασιών και πρακτικές που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών τους οργάνων ξεκίνησαν χτες, με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, οι αρχαιρεσίες στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας.

Σε συνέχεια των μαζικών διαγραφών και της «διαμόρφωσης» του μητρώου μελών από την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ, με πρόεδρο τον Γιώργο Βαγενά, η εκλογική διαδικασία ήταν... ανάλογη. Ο τελευταίος «προσέλαβε» πρωί - πρωί σεκιουριτά για τη διεξαγωγή των εκλογών, βάζοντάς τον να ελέγξει το μητρώο (!), με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων για την πανδημία!

Το γεγονός κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», απαιτώντας την απομάκρυνση του σεκιούριτι από την είσοδο του κτιρίου του Συλλόγου και γενικότερα από τη διαδικασία. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μπροστά και στον φόβο των αποτελεσμάτων, η απερχόμενη διοίκηση προχώρησε και σε τραμπουκισμούς υποψηφίου με την ΑΣΕ και μέχρι πρότινος μέλους του ΔΣ, κάτι που επίσης καταγγέλθηκε άμεσα.

Τα «παρατράγουδα» ήταν συνεχή και σε σχέση με το ποιος είχε δικαίωμα ψήφου και ποιος όχι, τόσο λόγω του ζητήματος της καταβολής των συνδρομών όσο και για το ποιοι ήταν τελικά μέλη του μητρώου, καταστάσεις για τις οποίες ευθύνονται η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης - που στηριζόταν από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ - και συνολικά όσοι συνδυασμοί τις ανέχονταν (δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) στην πορεία της διαδικασίας, που ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη.

«Τα συνδικαλιστικά όργανα δεν χρειάζονται "φύλαξη" για να κάνουν τις αρχαιρεσίες τους. Τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου εξασφαλίζουν τις διαδικασίες, δεν είναι ευθύνη του σεκιούριτι να κάνει έλεγχο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, υπάρχει δικαστικός και εφορευτική επιτροπή», τόνισε σε αρχική της ανακοίνωση η «Αγωνιστική Συνεργασία», καλώντας τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες να την ενισχύσουν και να καταδικάσουν αυτές της πρακτικές. Ενώ σε νέο της σχόλιο υπογραμμίζει:

«Και η ιστορία συνεχίζεται... για την "Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων" και τον κ. Βαγενά!

Προωθώντας λοιπόν τους άξονες της διακήρυξής του:

-- Στήριξη εμπόρων... με πρόσληψη σεκιούριτι, για τη "διευκόλυνση" της διαδικασίας των εκλογών, από εταιρεία φύλαξης, υποψηφίου του στον συνδυασμό.

-- Δημιουργία θετικού κλίματος... με μέλη του Συλλόγου που προσέρχονται να ψηφίσουν και με έκπληξη διαπιστώνουν ότι είναι ταμειακά εντάξει (αλλά μπορεί να ξέχασαν ότι πλήρωσαν, μην υπερβάλλουμε).

-- Δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή... με τραμπουκισμούς κατά υποψηφίου της ΑΣΕ και μέλους της απερχόμενης διοίκησης και εν συνεχεία θεατράλε συγγνώμες από τους υποψηφίους του κ. Βαγενά που προχώρησαν σ' αυτήν την ενέργεια.

-- Δράσεις που φέρνουν κοντά τους ενεργούς και απόμαχους επαγγελματίες... με εκατοντάδες διαγραφές μελών από το μητρώο.

Απαράδεκτες οι συνθήκες που πραγματοποιούνται οι εκλογές, απαράδεκτοι και όσοι τις αποδέχονται και τις αποσιωπούν.

Μία είναι η απάντηση σε αυτές τις πρακτικές: Ενίσχυση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ