Σάββατο 25 Ιούνη 2022 - Κυριακή 26 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις

Την πάλη τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς που αποκτά επείγουσα σημασία στις συνθήκες της ακρίβειας, τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στα δικαιώματά τους δυναμώνουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς. Ομοσπονδίες και σωματεία, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους που συσπειρώνονται στις γραμμές τους, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως οι εργατικές διεκδικήσεις δεν κάνουν ...διακοπές και διεκδικούν από κυβέρνηση και εργοδοσία Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα. Ηδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν την περασμένη βδομάδα η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα στο Φάρμακο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, οι εργαζόμενοι στην «e-food». Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Απεργιακή προετοιμασία και στα Τρόφιμα - Ποτά

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μαζί με συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, έχει προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 30 Ιούνη. Στον συγκεκριμένο κλάδο οι εργαζόμενοι εδώ και 13 χρόνια δουλεύουν χωρίς κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μιας και οι βιομήχανοι αρνούνται να την υπογράψουν. Οπως ενημερώνει η Ομοσπονδία, στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, οι εργοδότες προσπαθούν να προκαλέσουν νέο αδιέξοδο, επικαλούμενοι τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, την αύξηση στο κόστος της παραγωγής, των μεταφορών, της Ενέργειας. «Οι βιομήχανοι από χρόνο σε χρόνο αυξάνουν σε δυσθεώρητα ύψη την κερδοφορία τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, που αγωνιούμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί, μη μας κόψουν το ρεύμα, μη μας ξεσπιτώσουν», τονίζει η Ομοσπονδία.

Τα σωματεία προχωρούν σε συνελεύσεις για να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην κλαδική απεργία. Τις επόμενες μέρες συνελεύσεις θα πραγματοποιήσουν: Το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Το Σωματείο Εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Κελαϊδίτης ΕΠΕ», «ΣΚΑΛΕΖΑ», «ΜΑΖΑΡΑΚΙ» την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 11.30 π.μ., στο δημαρχείο της Νέας Αρτάκης.

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς

Απεργία έχει προκηρύξει το Σάββατο το Σωματείο Εργαζομένων στα «Praktiker», αντιδρώντας στο μπαράζ απολύσεων που έχει ξεκινήσει η εργοδοσία εδώ και μήνες στα καταστήματα όλης της χώρας και διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Την απεργία των εργαζομένων στηρίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί κάθε εργαζόμενο στο Εμπόριο να βρεθεί αύριο Σάββατο έξω από τα καταστήματα της «Praktiker» στο πλευρό τους.

Σε στάση εργασίας (6 μ.μ. - 10 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., στο αίθριο του Συνδικάτου Οικοδόμων, καλεί την Πέμπτη 30 Ιούνη το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, με θέμα την οργάνωση του αγώνα για ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Την Κυριακή 26 Ιούνη οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη, στις 8 μ.μ., με θέμα την καλύτερη ενημέρωση για τις εξελίξεις και την οργάνωση της συνέλευσης. «Κάνουμε το βήμα, συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση, να διαμορφώσουμε από κοινού, μέσα από τη συζήτηση, το δικό μας σχέδιο υπεράσπισης, διεκδίκησης και επιβολής των όρων δουλειάς μας για όλους τους εργαζόμενους της "Vodafone"!», αναφέρει το Σωματείο στο κάλεσμά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ