Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στο Μενίδι

Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο χρωμάτων στην οδό Σχίνων στο Μενίδι, δίπλα σε άλλες επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, ενώ η περιοχή πνίγηκε στους καπνούς. Η πυρκαγιά σβήστηκε από 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Στο σημείο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Να παρθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και στις βιομηχανικές ζώνες ζητά το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής σε ανακοίνωσή του. Επισημαίνει ακόμα «να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο. Να γυρίσουν όλοι από Δευτέρα στις δουλειές τους».

Αναλυτικά αναφέρει ότι «το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στον κλάδο, πέρσι στην "Drapa chemie", πριν λίγες μέρες στη "Fasoplast" κ.λπ., που και λόγω της φύσης των υλικών που παράγουμε στον κλάδο, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, όπως η άναρχη δόμηση στις βιομηχανικές ζώνες της Αττικής κ.λπ., εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα (ΒΑΜΕ), με ανάλογες συνέπειες στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών, των κατοίκων και των εργαζομένων, που άμεσα περιόρισαν την πυρκαγιά πριν ξεφύγει επικίνδυνα, δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις ευθύνες της εργοδοσίας που δεν παίρνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, με αποτέλεσμα κάθε τόσο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Απαιτούμε: Να διερευνηθούν τώρα τα αίτια της πυρκαγιάς. Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης από πυρκαγιά και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και γενικότερα. Με αφορμή αυτό το περιστατικό να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο. Να γυρίσουν όλοι από Δευτέρα στις δουλειές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ