Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξεκάθαρο «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά

MotionTeam

Ξεκάθαρο «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά εκφράστηκε πολύμορφα μέσα από την πλούσια δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, που κορυφώθηκε με την εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Δευτέρας για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση, με θέμα «Ψάξε την πραγματική ουσία. Πες όχι σε όλα τα Ναρκωτικά», μίλησε ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία στη χώρα μας από το ΕΠΙΨΥ, που δείχνουν αύξηση της χρήσης ουσιών, κυρίως στους εφήβους, και ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά. Οπως είπε, «σχεδόν 1 στους 4 εφήβους αναφέρει πως είχε κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας, με μακράν δημοφιλέστερη την κάνναβη (22%) και τη Θεσσαλονίκη να είναι η δεύτερη περιοχή πανελλαδικά στη χρήση κάνναβης στους μαθητές, μετά την Κέρκυρα (...) Ταυτόχρονα, η ανοχή απέναντι στη χρήση είναι ανησυχητικά υψηλή: Σχεδόν 6 στους 10 μαθητές Λυκείου θεωρούν ακίνδυνη τη δοκιμή κάνναβης, παρόλο που προκαλεί εθισμό για 1 στους 6 εφήβους. Στη χώρα μας εντοπίστηκαν περισσότερες από 100 νέες ψυχοδραστικές ουσίες την τελευταία δεκαετία (ΕΚΤΕΠΝ, 2021), με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι συνθετικά κανναβινοειδή».

  • Επίσης τη Δευτέρα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Π. Κατηφέ επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης Αμπελοκήπων «Δίκτυο Αλφα». Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η έλλειψη προσωπικού, καθώς στο κέντρο απασχολούνται μόνο 5 ψυχολόγοι που καλούνται να καλύψουν τα συνεχή αιτήματα όλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη στιγμή μάλιστα που μετά την πανδημία, και λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές ψυχοκοινωνικές συνέπειες της εγκληματικής της διαχείρισης από την κυβέρνηση, τα αιτήματα από γονείς και εκπαιδευτικούς για παρεμβάσεις στα σχολεία έχουν πολλαπλασιαστεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ