Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στερνό «αντίο» στον Στέργιο Κλημόπουλο

Κηδεύτηκε χτες από το Α` Νεκροταφείο Αθηνών ο 56χρονος καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας και μέλος του ΚΚΕ Στέργιος Κλημόπουλος, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

«Ο σύντροφος Στέργιος, μέσα στις συνθήκες της ταξικής πάλης, ήταν σταθερός και μαχητικός στις απόψεις του. Αφετηρία του, οι ανάγκες του λαού μας και η αγωνία του για τη μόρφωση της νέας γενιάς, η αναβάθμιση και η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και ειδικά της ανώτατης εκπαίδευσης», είπε στον επικήδειο που εκφώνησε για τον Στ. Κλημόπουλο ο Παναγιώτης Παλαβός, γραμματέας της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ο Π. Παλαβός τόνισε ανάμεσα στ' άλλα ότι «τα μέλη της ΚΝΕ που τον γνώρισαν σαν δάσκαλο στα ΤΕΙ τον θυμούνται σαν τον καθηγητή που δεν ήταν απλά πολύ καλός στη μετάδοση της γνώσης, αλλά που επιπλέον τους προβλημάτιζε και τους ωθούσε να αποκτήσουν κοινωνική γνώση και δράση. Σαν τον καθηγητή που διέφερε». Και εκ μέρους του ΚΚΕ, απευθύνοντας το τελευταίο «αντίο» στον πρόωρα χαμένο καθηγητή, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην εκπαίδευση, στο λαϊκό κίνημα και στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

Τη βαθιά οδύνη του για τον άδικο χαμό του Στέργιου Κλημόπουλου, και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, εκφράζει επίσης με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ), προσθέτοντας ότι αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς υπήρξε «πρωταγωνιστής στην επιστημονική προσπάθεια και τους συνδικαλιστικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ