Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά

Συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν σήμερα φοιτητές, με αποφάσεις έξι συλλόγων και αιχμή το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, που σηματοδοτεί τη συνέχεια στην κυβερνητική επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση, μετά το νόμο - έκτρωμα για την ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, αγωνιστικές αποφάσεις έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), ΦΕΠΑ (Φοιτητικής Εστίας Ιλισίων), Φυσικού, Χημικού και Μαθηματικού, φοιτητές των οποίων θα ξεκινήσουν την κινητοποίησή τους στις 11 το πρωί, απαιτώντας: Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, χωρίς τον αναχρονιστικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, μεταπτυχιακά ενός κύκλου που θα οδηγούν απευθείας σε διδακτορικό δίπλωμα, δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, στις αποφάσεις των συλλόγων ζητούν την απόσυρσή του, γιατί όπως τονίζουν, μέσω αυτού «συνεχίζεται η μεταφορά μαθημάτων και γνώσεων από τον προπτυχιακό κύκλο σε μεταπτυχιακά» και αμφισβητείται άμεσα το επιστημονικό κύρος και η ισχύς του προπτυχιακού κύκλου. «Επιπλέον, πέρα από την κατά περιόδους αλλαγή των μεταπτυχιακών αυτών, ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες της αγοράς, δίνεται η δυνατότητα να υπάρχουν δίδακτρα δίνοντας έτσι το τελικό χτύπημα στην, έτσι κι αλλιώς, υπό κατεδάφιση, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», σημειώνουν οι φοιτητές. Παράλληλα, αντιτίθενται στην επιχειρούμενη αξιολόγηση των ιδρυμάτων με βάση την «αποδοτικότητά» τους στην αγορά εργασίας, στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών μέσω του ΕΠΕΑΕΚ.

Οι φοιτητές καλούν και τους υπόλοιπους συλλόγους σε συντονισμό το Σάββατο 23/3, ενώ προσανατολίζονται σε συλλαλητήριο στις 13/3. Επίσης, εκτός από την Αθήνα, στο δρόμο του αγώνα βγαίνουν σήμερα οι φοιτητές και στα Γιάννενα, με απόφαση του συλλόγου Μαθηματικού, στο παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων.

  • Στην Πάτρα χτες στη Γενική συνέλευση του Φυσικού, παρά την προκλητική στάση της ΔΑΠ σε «ρόλο ΜΑΤ», που ερήμην των φοιτητών θέλησε να περάσει την ουσία των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά απάντησαν δυναμικά οι φοιτητές. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΚΣ ματαίωσαν τη συνέλευση και απαίτησαν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση (2002-03-13 00:00:00.0)
Συντονισμένα αντιστέκονται (2001-03-09 00:00:00.0)
Πορεύονται αγωνιστικά για όσα τους ανήκουν (2000-11-15 00:00:00.0)
Μαζικά στο δρόμο του αγώνα (2000-11-14 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το αγωνιστικό ραντεβού (2000-11-11 00:00:00.0)
Παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση (2000-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ