Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρές καταγγελίες για επαναπροωθήσεις ξεριζωμένων

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα στον Εβρο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα αιτούντες άσυλο εξαναγκάζονται να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά σε παράνομες επιχειρήσεις απώθησης που διεξάγει η αστυνομία, με αντάλλαγμα να μην απελαθούν.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της πολύμηνης δημοσιογραφικής έρευνας πέντε ευρωπαϊκών ΜΜΕ («Guardian», «Lighthouse Reports», «Le Monde», «Report Munchen», «Spiegel») που δημοσιεύτηκε χτες, 6 μετανάστες, Σύροι και Μαροκινοί, είπαν ότι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις απώθησης στον ποταμό Εβρο, με αντάλλαγμα ένα σημείωμα της αστυνομίας που τους επέτρεπε να παραμείνουν έναν μήνα στην Ελλάδα.

Δίπλα στο συνοριακό φυλάκιο στο Νέο Χειμώνιο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μένει ο βασικός συνεργάτης της αστυνομίας, ένας Σύρος που αναλαμβάνει να επιστρατεύσει νέους «συνεργάτες» για την αστυνομία μεταξύ ξεριζωμένων που θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα χωρίς να επαναπροωθηθούν από τις αρχές. Η συμφωνία - συνεχίζουν - κλείνεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι μελλοντικοί «συνεργάτες» πληρώνουν περίπου 5.000 ευρώ για την υπόσχεση ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα και δεν θα επαναπροωθηθούν, αλλά θα συνεργαστούν με την ΕΛ.ΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ