Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΣΓΜΕ
Στον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης οι γονείς

Με αποφάσεις στην κατεύθυνση της αγωνιστικής, συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων και με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από την ΟΛΜΕ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οι αντιπρόσωποι ομόφωνα υπερψήφισαν την εισήγηση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου κινήθηκαν στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, από εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών, εκπαιδευτικών, όλου του προσωπικού, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ουσιαστικών μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες, για σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και όχι σχολείο εξεταστικό κέντρο, που θα εξοντώνει και θα αναγκάζει τη λαϊκή οικογένεια να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με ισχυρούς συλλόγους γονέων, για τη μόρφωση και ζωή που δικαιούται κάθε μαθητής.

«Επιβεβαίωσαν την ανάγκη να μη συμβιβαστούμε και να μην παραιτηθούμε από τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα και την ένταση των διεκδικήσεών μας για να έχουν όλα τα παιδιά αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της δράσης μας στην κατεύθυνση αντίθεσης στην αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική, βάζοντας στο επίκεντρο τα ουσιαστικά προβλήματα τα οποία καθορίζουν συνολικά το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και τη διεκδίκηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών τους», αναφέρει η ΑΣΓΜΕ.

Στις εκλογές συμμετείχαν 6 Ομοσπονδίες (Περιφέρειας Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και Ηπείρου) με 77 αντιπροσώπους. Ψήφισαν 72 αντιπρόσωποι και έλαβαν: «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» 51 ψήφους και 10 έδρες (70,8%), «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων» 13 ψήφους και 3 έδρες (18%), «Αγωνιστική Παρέμβαση Γονέων» 8 ψήφους και 2 έδρες (11,2%). Πρόεδρος του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας είναι ο Παναγιώτης Κατηφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ