Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι προβολές του ΕΚΘ

Ενα κινηματογραφικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του διαδικτυακού της ανοίγματος, ετοίμασε η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (www.cineek.gr), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης (www.otathess.gr), με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη δικτυώνεται, επικοινωνία - ενημέρωση - πόρτα στο όνειρο».

Το πρόγραμμα άρχισε (5/3) με την ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα». Ακολουθούν: 12/3: «Οι απόντες» του Ν. Γραμματικού. 19/3: «Χώμα και νερό» του Π. Καρκανεβάτου. 26/3: «Θεόφιλος» του Λ. Παπαστάθη. 2/4: «Οι αριθμημένοι» του Τ. Ψαρά. 9/4: «Οι απέναντι» του Γ. Πανουσόπουλου. 16/4: «Καραβάν σεράι» του Τ. Ψαρά. 23/4: «Γενέθλια πόλη» του Τ. Παπαγιαννίδη. 30/4: «Ο φάκελος Πολκ στον αέρα» του Δ. Γρηγοράτου.

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 4ου Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών, ετοιμάστηκαν: Δύο κινηματογραφικά αφιερώματα με την τεχνική υποστήριξη της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στις 28/3, με τίτλο «...η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας». Ενα αφιέρωμα στον ελληνικό cult κινηματογράφο. Κι το β` αφιέρωμα του Διεθνούς Πανοράματος, σε συνδιοργάνωση με τη Βορειοελλαδική Ενωση Σκηνοθετών Κινηματογράφου, με στόχο την προβολή των έργων των Θεσσαλονικιών και Βορειοελλαδιτών δημιουργών στις 29/3 και 30/3.

Παράλληλα, λειτουργεί έκθεση του «Φωτογραφικού Ομίλου» του ΑΠΘ, με θέμα «Η ανθρώπινη επικοινωνία σήμερα» και περίπτερο των «Γιατρών του Κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ