Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
«Φρενάρει» τις δίκαιες κινητοποιήσεις η συνδικαλιστική πλειοψηφία

Ενα σκηνικό βγαλμένο «από τα παλιά», όπως λένε οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, φαίνεται ότι παίζεται στην πλάτη τους, αφού η πλειοψηφία (ΕΝΟΤΗΤΑ - ΔΡΟΜΕΑΣ - ΟΔΕΟ - ΔΑΚΕ) του ΔΣ του Σωματείου σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 9/7 αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχθεί για χτες Δευτέρα και αύριο Τετάρτη, επικαλούμενη «δεσμεύσεις» των συναρμόδιων υπουργείων για λύσεις επί των αιτημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, την επιστροφή των επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού, και βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου με μαζικές προσλήψεις και ανανέωση του στόλου των οχημάτων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

Η ΔΑΣ, στον αντίποδα της στάσης της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, πρότεινε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη στάση εργασίας, και εκεί να παρθεί απόφαση από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις. Πρόταση που αρνήθηκαν το προεδρείο και οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει την αναστολή των κινητοποιήσεων και ξεκαθαρίζει ότι «μόνο η δύναμη και η πίεση των εργαζομένων μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στις αποφάσεις του συνδικάτου, γι' αυτό και όλοι οι υπόλοιποι θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, απογοητεύοντάς τους συνεχώς, για να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στις ΓΣ, ώστε ο γνωστός "στρατός" να εγκρίνει κάθε συμβιβασμό που σερβίρει η πλειοψηφία και να οδηγεί σε ήττα και ξεπούλημα τους εργαζόμενους».

Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για τη δημιουργία μετώπου ενάντια σε όσους τους οδηγούν στον κατήφορο. Προτείνει κλιμάκωση του αγώνα την περίοδο της ΔΕΘ, με πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο για τη συγκοινωνία.

Και παρουσιάζει το πλαίσιο πάλης πίσω από το οποίο δεν πρέπει να γίνει ούτε βήμα: ΣΣΕ με αύξηση τουλάχιστον στο ύψος του επίσημου πληθωρισμού (12%), κύκλωμα εργασίας με 119 ρεπό, άμεση καταβολή όλων των χρημάτων που κόπηκαν από τους εργαζόμενους για τα επιδόματα του ανθυγιεινού και της θέσης ευθύνης, επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν παράτυπα για τα rapid test, κατάργηση του άρθρου 32 του ν. 4903 που αφορά τα ποσά των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» από το 2016! Επαναφορά του ύψους της αποζημίωσης του ν. 2112 (15.000 ευρώ) για όλους τους εργαζόμενους. Επιστροφή της φιάλης του γάλακτος και όλων των χρημάτων που χρωστάει ο ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους (12.000.000 ευρώ), όχι στην εκκαθάριση αλλά τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ