Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Απλήρωτες οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών εδώ και 12 μήνες

Απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες τους παραμένουν εδώ κι έναν χρόνο (!) χιλιάδες γιατροί των δημόσιων μονάδων, ενώ σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τις COVID ειδικότητες, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ και Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ακόμη και σήμερα δεν έχει προχωρήσει ούτε η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα τυχόν υπόλοιπα της Ειδικής Επιχορήγησης του Ν.4316 για τις τακτικές εφημερίες, του έτους 2021, να αξιοποιηθούν για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών.

«Δικαιολογημένα μεγαλώνει η αγανάκτησή μας - ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Υγείας, σε συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ, ότι είναι ανέτοιμος να απαντήσει για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών - καθώς παρακολουθούμε να συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου και απαιτεί:

  • Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες και το έκτακτο επίδομα στις ειδικότητες COVID σε όλους τους γιατρούς, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.
  • Να παραταθεί η ισχύς του άρθρου 49 του Ν.4633/2019 μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2021, για να μην επιστραφεί το υπόλοιπο της Ειδικής Επιχορήγησης.
  • Να ενισχυθούν με προσωπικό οι αντίστοιχες υπηρεσίες της 2ης ΥΠΕ και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να πληρώνονται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας χωρίς καθυστέρηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ