Τετάρτη 13 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μετακινήσεις, στρίμωγμα κλινικών και ανακατανομή προσωπικού

Με τη γνωστή συνταγή και σε αυτό το πανδημικό κύμα

Με το ίδιο θλιβερό σκηνικό έρχονται και πάλι αντιμέτωποι οι υγειονομικοί του Τζάνειου Νοσοκομείου μπροστά στη νέα φάση έξαρσης της πανδημίας. Ο σχεδιασμός για εκ νέου άνοιγμα τμημάτων Covid-19 περιλαμβάνει, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», τις μετακινήσεις και το στρίμωγμα των κλινικών, την ανακατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού όπως όπως κ.ο.κ. «Οι γιατροί της Β' Παθολογικής και οι γενικοί γιατροί θα τρέχουν να συμμαζέψουν τα τμήματα Covid. Και να σκεφτεί κανείς ότι διανύουμε τον 3ο χρόνο της πανδημίας! Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία!», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία διατυπώνεται ξανά η αγωνία για την ανάγκη να μπει τέρμα στην υποστελέχωση και το αίσχος των υποχρεωτικών μετακινήσεων ειδικά του νοσηλευτικού προσωπικού, που σε καθημερινή βάση μεταφέρεται από τμήμα σε τμήμα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά με τον πλέον πρόχειρο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι και στο Τζάνειο Νοσοκομείο οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, από τις 573 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων που προβλέπει ο ήδη αποψιλωμένος οργανισμός του νοσοκομείου, υπηρετούν 386. Δηλαδή, 187 θέσεις είναι ακάλυπτες ακόμη και σε ιδιαίτερα κρίσιμα τμήματα όπως το ΤΕΠ και η ΜΕΘ (34 νοσηλευτές αντί για τουλάχιστον 45). Για να καλυφθεί αυτό το χάλι, παρελαύνουν στα τμήματα νοσηλευτές με κάθε είδους εργασιακή σχέση: ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ, επικουρικοί κ.ο.κ. «Εργαζόμενοι που βιώνουν με κάθε τρόπο την εργασιακή ανασφάλεια και οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι χρόνια στο νοσοκομείο, εκπαιδεύτηκαν και εξοικειώθηκαν με το Τζάνειο και είναι συνέχεια με τον φόβο της προσωρινής ανανέωσης μέχρι να δουν την πόρτα της εξόδου», αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», αναδεικνύοντας τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την προώθηση των νοσοκομείων - ΑΕ.

«Οι υγειονομικοί έχουμε πλέον πείρα! Εχουμε κάθε συμφέρον να προασπίσουμε την ποιότητα και τη λειτουργία των νοσοκομείων, τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας. Και θα το κάνουμε με τον αγώνα μας, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από παλιές και νέες κυβερνήσεις, από "σωτήρες"», τονίζει, προβάλλοντας διεκδικήσεις για ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πανδημία» η εργασιακή εξουθένωση στους υγειονομικούς(2023-08-25 00:00:00.0)
Εγκληματική η μετατροπή του «Σισμανόγλειου» και πάλι σε νοσοκομείο COVID(2022-01-13 00:00:00.0)
Με μετακινήσεις γιατρών αλλότριων ειδικοτήτων επιχειρείται η «κάλυψη» των αυξημένων αναγκών(2021-05-04 00:00:00.0)
Νέα «βαφτίσια» ΜΕΘ Covid αντί για άνοιγμα νέων κλινών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα(2021-02-19 00:00:00.0)
Σκηνοθετημένη παράσταση και εμπαιγμός(2020-11-17 00:00:00.0)
Κίνδυνοι από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας(2020-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ