Πέμπτη 14 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Συναυλία αλληλεγγύης με τους «VamosOrchestra»

Σήμερα, στις 9.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο

Συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Εμορφη Σμυρνιά» και με σκοπό τη στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου και του Λαϊκού Φροντιστηρίου του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 9.30 μ.μ., με το μουσικό σύνολο «VamosOrchestra» στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο συνολικό πρόγραμμα των θερινών δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Οργανισμού, ενώ αντί εισιτηρίου, το κοινό καλείται να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη. Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται αντίστοιχη δραστηριότητα. Πέρσι, πραγματοποιήθηκε συναυλία για τη στήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων της Εύβοιας και της Ηλείας, όπου συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ καλλιτεχνικά σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού βρέθηκαν στις δυο περιοχές πραγματοποιώντας ξεχωριστές παραστάσεις.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας πραγματοποιείται φέτος σε συνθήκες που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, στην Ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα του λαού. Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και η ανεργία καλπάζει. Μια νέα οικονομική κρίση μάς απειλεί ξανά και φέρνει ανασφάλεια για το μέλλον και τη ζωή μας», δήλωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, συμπληρώνοντας πως «ο δήμος της Πάτρας δεν ευθύνεται γι' αυτήν την κατάσταση ούτε μπορεί να την αλλάξει, μπορεί όμως και επιχειρεί να δώσει με διάφορους τρόπους μια ανάσα στον λαό μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Η «VamosOrchestra» ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια στον Βάμο της Κρήτης, χωριό στη μέση της διαδρομής Χανιά - Ρέθυμνο με μεγάλη ιστορία στον Πολιτισμό. Την ορχήστρα αποτελούν οι: Ειρήνη Βούζη (φλάουτο), Κώστας Κανέλλος (κλαρινέτο), Βαγγέλης Κανέλλος (τρομπέτα), Theo Kraaijvanger (ευφώνιο), Κυριάκος Αλεξίου (τύμπανα), Πρόδρομος Καραδελόγλου (κιθάρα, μαντολίνο), Νίκος Φραγκιαδάκης (πιάνο), Ελενα Ορμυλιώτου, Λευτέρης Βαϊγκούσης, Χριστίνα Πασχάλη, Ολγα Παπαδημητρίου, Φοίβη Κουνδουράκη, Παντελής Βαϊγκούσης, Hara Kraaijvanger (βιολί), Δέσποινα Βαϊγκούση, Bernard Klein, Αικατερίνη Σαραντινού (τσέλο) και Δημήτρης Νίκογλου (μπάσο). Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση έχει ο Θανάσης Παπαθανασίου, ερμηνεύουν η Μαρία Κώτη και η Αλεξία Κατσανεβάκη, ενώ θα συμμετάσχει το χορευτικό τμήμα του Οργανισμού με αντίστοιχες χορογραφίες.

Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται με εισιτήρια μηδενικού αντιτίμου με προμήθειά τους από διάφορα σημεία (ticketservices.gr, Δημοτικό Θέατρο, δισκοπωλείο «Joe Records» - Καραϊσκάκη 134, βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» - Κορίνθου 274).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ