Σάββατο 16 Ιούλη 2022 - Κυριακή 17 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Καύσωνες και πυρκαγιές σε φόντο μεγάλης ακρίβειας στην Ενέργεια

Πρόκληση αποδεικνύεται για τα πιο ασθενή οικονομικά στρώματα ευρωπαϊκών χωρών το νέο κύμα καύσωνα που σαρώνει τις τελευταίες μέρες τη «γηραιά ήπειρο» από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ως τη Βρετανία και τη Γαλλία. Εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά σε χώρες που πλήττονται από το νέο κύμα καύσωνα καλούνται να επιστρατεύσουν κάθε πιθανό μέσο δροσιάς που δεν σχετίζεται με το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς σε περίπτωση που γλιτώσουν από τον καύσωνα χρησιμοποιώντας κλιματιστικά θα ...τσουρουφλιστούν από τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν φθάσει στα ύψη.

Στη Βρετανία, για τις ερχόμενες Δευτέρα και Τρίτη η υπηρεσία Προστασίας Υγείας έχει εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο από τις υψηλές θερμοκρασίες που κινούνται σε επίπεδα - ρεκόρ, στο τέταρτο επίπεδο συναγερμού που είναι και το ανώτατο. Προηγήθηκε η πρωτοφανής ειδοποίηση της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για «ακραία ζέστη» καθώς προβλέπεται από βδομάδα το θερμόμετρο να φτάσει ή να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Γαλλία, που πλήττεται επίσης από διαδοχικά κύματα καύσωνα, εκτιμάται πως το φαινόμενο επηρεάζει πλέον αρνητικά την ανάπτυξη της οικονομίας της. Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα θυμίζουν ότι ο καύσωνας του 2003 είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2%.

Επίσης, στη νότια Ισπανία την Πέμπτη το θερμόμετρο έδειξε 44 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα σε Ιβηρική Χερσόνησο, Γαλλία και Κροατία με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη πολλές χιλιάδες εκτάρια δασικών, καλλιεργήσιμων ή αγροτοδασικών εκτάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ