Παρασκευή 22 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η στάση του Ισραήλ υπέρ της Ουκρανίας προκαλεί πλέον ρωσικά αντίποινα. Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε χτες τη διάλυση του «Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ» (Jewish Agency for Israel), ενός Μη Κυβερνητικού και Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που ιδρύθηκε το 1925 με στόχο την οργάνωση της «παλιννόστησης» των Εβραίων της Διασποράς στην ιστορική Παλαιστίνη παίζοντας κεντρικό ρόλο στην ίδρυση και ανοικοδόμηση του κράτους του Ισραήλ. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι «η παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας», δίχως καμία διευκρίνιση.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε χτες θετικός στην COVID-19 και έχει πολύ ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, σε απομόνωση, ενώ έχει αρχίσει να παίρνει το σκεύασμα «Paxlovid».

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Δέκα στρατιώτες κεραυνοβολήθηκαν την Τετάρτη σε στρατιωτική βάση της Τζόρτζια των ΗΠΑ με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του και οι άλλοι εννέα να τραυματιστούν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ