Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον στο Εργατικό Φεστιβάλ

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας, αλλά και ιδιαίτερα κατοίκων της γειτονιάς των Προσφυγικών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα.

Με σύνθημα: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, "για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης). Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» ξεκινά το ταξίδι του στη Δυτική Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Νίκου Κουφαλάκου, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που βοήθησαν να στηθεί το Φεστιβάλ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αναφέρθηκε στην ιστορία της γειτονιάς των Προσφυγικών.

Ακόμη μίλησε για την επιλογή του συνθήματος του Φεστιβάλ, που «είναι εμπνευσμένο από τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη και συμπυκνώνει τα δεκάδες συνθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον σοσιαλισμό». Σε αυτόν τον αγώνα κάλεσε τη νέα γενιά να παλέψει και να συμπορευτεί με την ΚΝΕ, για να δουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα του προηγούμενου διαστήματος. Τέλος, κάλεσε τη νεολαία να αξιοποιήσει την πείρα της και μπροστά στις εκλογές να δυναμώσει το ΚΚΕ.


Στη συνέχεια τον λόγο για την κεντρική ομιλία πήρε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του εκτός των άλλων αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κάλεσε τον λαό σε επαγρύπνηση.

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, υπογράμμισε ότι ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να ξεχάσει ότι έχουν κυβερνήσει όλοι τους, και είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας είτε αυτοδύναμες, συνέχισαν το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων. Επισήμανε πως «κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αγώνα και διεκδίκησης, ψήφος προοπτικής και αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μεγάλη διεθνιστική πολιτιστική εκδήλωση στη Νέα Μανωλάδα, που διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αμαλιάδας και συμμετέχουν χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης, που μαζί με τους Ελληνες συνδικαλιστές τραγούδησαν και βροντοφώναξαν «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι που περιελάμβανε αφιέρωμα στον μεγάλο ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ.

Στον χώρο υπήρχε έκθεση με τίτλο «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», στην οποία γίνονταν ξεναγήσεις και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ