Πέμπτη 28 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Τέτοια ζωή δεν μας αξίζει»

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 68χρονου οικοδόμου την ώρα του μεροκάματου

«Τέτοια ζωή δεν μας αξίζει», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον θάνατο 68χρονου οικοδόμου στις 26 Ιούλη, ενώ εκτελούσε εργασίες σε πολυκατοικία.

Μάλιστα μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο θάνατος του εργάτη είναι «εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα. Εργοδοτικό γιατί δεν πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή εργασία των συναδέλφων με βασικό την παύση των εργασιών τις ώρες που η ζέστη γίνεται αφόρητη. Αλλά ταυτόχρονα και κρατικό έγκλημα, γιατί είναι κυβερνητικές οι ευθύνες που αναγκάζουν συναδέλφους σε αυτήν την ηλικία να συνεχίζουν να εργάζονται και μάλιστα μαύρα εφόσον η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ούτε για τα βασικά».

Παράλληλα, τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων, που «στο θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σφυρίζουν "κλέφτικα" και αφήνουν υπηρεσίες και οργανισμούς χωρίς προσωπικό (Επιθεώρηση Εργασίας κ.λπ.), μετατρέποντας το ΙΚΑ και την Τεχνική Επιθεώρηση σε έναν μηχανισμό καταγραφής "ατυχών περιστατικών". Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που μας υπόσχονται ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής μας και τις υποσχέσεις τους τις βιώνουμε από πρώτο χέρι στη δουλειά και τη ζωή μας, στην ανασφάλιστη εργασία, στα ωράρια - λάστιχο και στα μεροκάματα - χαρτζιλίκι».

Και προσθέτει: «Οι οικοδόμοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από καμία κυβέρνηση. Μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε δει είναι ακρίβεια, απλησίαστα ενοίκια, αυξήσεις στο ρεύμα και στη βενζίνη και διακοπές ούτε για αστείο. Δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κάποια κυβερνητική εναλλαγή. Εχουμε ξεκάθαρο ότι δύναμή μας είναι ο αγώνας μας. Ο,τι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει με τον αγώνα μας, όπως η πρόσφατη Κλαδική Σύμβαση Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ