Σάββατο 30 Ιούλη 2022 - Κυριακή 31 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η πρώτη αγωνιστική συνάντηση των φοιτητών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Το πρόγραμμα στο Φοιτητικό Στέκι του Φεστιβάλ

Το ανανεωμένο Φοιτητικό Στέκι στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Αθήνας, δίπλα στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, θα είναι και φέτος ο χώρος συνάντησης χιλιάδων φοιτητών, όσων ανέδειξαν την «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις θέσεις της ΚΝΕ αλλά και των νεοεισαχθέντων στα πανεπιστήμια, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά συμφοιτητές τους, να συζητήσουν και να μάθουν για τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Ξεχωριστή θέση θα έχει η έκθεση που έχει επιμεληθεί η Φοιτητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα: «Μπορούμε να εργαστούμε με δικαιώματα στο επιστημονικό αντικείμενο που σπουδάζουμε;». Προβάλλοντας τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η χώρα μας σε πολλούς τομείς και κλάδους της παραγωγής, εφόσον αυτοί τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, τις - ανικανοποίητες σήμερα - ανάγκες στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Πρόνοια, στη μελέτη και αντιμετώπιση σύνθετων κοινωνικών φαινομένων, η έκθεση απαντά στο αν είναι σήμερα ρεαλιστική η απαίτηση των νέων να ασκούν την επιστήμη τους και να συμβάλλουν στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Απαντά σε διαδεδομένους «μύθους» της αστικής προπαγάνδας για την «ατομική ευθύνη» των νέων να «επιλέγουν σωστά» το επάγγελμά τους ή για την «υπερπληθώρα» αποφοίτων. Αναδεικνύει τις προϋποθέσεις να αρθούν οι τεράστιες αντιθέσεις που υπάρχουν σήμερα ανάμεσα στα επιτεύγματα της επιστήμης και την πολύ φτωχή αξιοποίησή τους ή ακόμα και τη στρέβλωσή τους. Φωτίζει την ανάγκη η αγάπη κάθε φοιτητή για την επιστήμη του να συναντηθεί με τον συλλογικό αγώνα και την πρόταση του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας. Στην έκθεση, η οποία θα συνδυάζει την έντυπη και ψηφιακή μορφή, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να συμμετάσχει πιο ενεργά.

Στο Στέκι των Φοιτητών θα υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος και θα οργανωθούν σύντομες παρουσιάσεις, όπου θα παρουσιάζονται διατριβές, ερευνητικό έργο, ή θέματα με επίκαιρο επιστημονικό ενδιαφέρον από νέους ερευνητές και διδάκτορες. Τα θέματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα του Φοιτητικού Στεκιού κρύβει και εκπλήξεις, που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, όπως είναι η εκδήλωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ.

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει το περίπτερο γνωριμίας της ΚΝΕ με πρωτοετείς φοιτητές, το οποίο φέτος θα βρεθεί σε νέο χώρο, στη μαθητική σκηνή μαζί με την έκδοση της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ με τίτλο «Μάθε τα δικαιώματά σου», που απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ