Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενα ποικίλο πολιτιστικό πενθήμερο τον Σεπτέμβρη

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τρίτη χρονιά, αναδεικνύει τους κήπους της Βίλας Αλλατίνη σε ένα ιδιαίτερο χώρο πολιτισμού, μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Βασιλίσσης Ολγας 198) και σχεδιάζει ένα μοναδικό πενθήμερο με 4 συναυλίες και μια μουσικοθεατρική παράσταση στις αρχές Σεπτέμβρη.

Η είσοδος γίνεται με ηλεκτρονικά εισιτήρια, στο συμβολικό αντίτιμο των 3 ευρώ. Ωρα έναρξης: 20.30.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη: Το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» παρουσιάζει πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του '30, συνθέσεις Σμυρνιών συνθετών, κλασικά ρεμπέτικα του '40 και '50 και φτάνει έως τα πρώτα λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δεκαετιών του '60 και '70. Μαζί τους μια αγαπημένη φωνή, αυτή του Αργύρη Μπακιρτζή.

Τρίτη 6 Σεπτέμβρη: Ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα, που θα ταξιδέψει το κοινό σε γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά.

Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη: «Τα άνθη της καταστροφής», μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στους Μικρασιάτες. Ο τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου με τους ηθοποιούς Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων και όχημα γνωστά τραγούδια αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του Θοδωρή Λεμπέση, οδηγούν στον ιστορικό τόπο της Μικράς Ασίας. Μια αφήγηση σε κείμενο της Ευγενίας Μαραγκού, που βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα και πλήθος προσωπικών μαρτυριών επιζώντων της καταστροφής, που φέρει και το αποτύπωμα του μεγάλου Μικρασιάτη λογοτέχνη Ηλία Βενέζη ως ελάχιστο φόρο τιμής. Η σκηνοθεσία είναι της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη: Η Ανδριάνα Μπάμπαλη συναντά τον Κώστα Λειβαδά και από το «Μοίρα μου έγινες» μέχρι το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» και από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θεά», το «Σαν να μη πέρασε μια μέρα» και το «Για να σε συναντήσω» και πολλά άλλα, η γιορτή και το τραγούδι δεν σταματούν από την αρχή έως το τέλος.

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη: ΜΠΛΕ «UNPLUGGED». Οι ΜΠΛΕ, το συγκρότημα με επτά albums και ένα διπλό best off στο ενεργητικό του, με τον ιδιαίτερο ήχο του και τη δυναμική σκηνική παρουσία, υπόσχεται ένα αξέχαστο live!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ