Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκφράζουν αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων».

Τον περασμένο Οκτώβρη, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (ESSA) και οι εργαζόμενοι της Σχολής πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Διεκδικούσαν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, καθώς μετά την αλλαγή των συμβολαίων τους αυξήθηκε το ωράριό τους και μειώθηκαν οι μισθοί τους, ενώ ταυτόχρονα αντιδρούσαν στην καταπάτηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και στον αυταρχισμό της διοίκησης. Μετά από αυτά όμως έλαβαν χώρα μια σειρά απειλές και πιέσεις προς τους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα «τη διαθεσιμότητα της προέδρου του σωματείου και την εισήγηση της διεύθυνσης για απόλυσή της», όπως αναφέρει ο Σύλλογος «Βύρων». Και προσθέτει ότι «πριν λίγες μέρες, εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, ξεκίνησαν οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι 3 συνδικαλίστριες - εκπρόσωποι των εργαζομένων έλαβαν επιστολή που προτείνει την απόλυσή τους».

«Φαίνεται πως η διεύθυνση της Σχολής είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε άδικες, αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κύπρου», σημειώνει ο Σύλλογος, κάνοντας λόγο για πρόκληση που παραβιάζει ακόμα τον νόμο που απαγορεύει στον εργοδότη «να προβεί σε απόλυση εάν αφορά συνδικαλιστική δράση και ενέργειά τους».

Ο Σύλλογος «Βύρων» εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους εργαζόμενους της Αγγλικής Σχολής, που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τις απειλές και συνεχίζουν αποφασιστικά να αγωνίζονται και να προασπίζονται τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και καταδικάζει «την προσπάθεια της διοίκησης να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης και υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και να απαξιώσει τον ρόλο των σωματείων με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και τον εκφοβισμό».

Ανάλογο ψήφισμα αλληλεγγύης εκφράζει και η ΟΙΕΛΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ