Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Βάρβαρη ρατσιστική δολοφονία Νιγηριανού στη μέση του δρόμου!

Μια βάρβαρη, ρατσιστική δολοφονία ενός Νιγηριανού σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ιταλία. Το θύμα, ο 39χρονος Αλίκα Ογκορκούκβου, που ήταν πλανόδιος πωλητής, χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Φιλίπο Φερλάτσο, 32 ετών.

Μάλιστα παρόντες στο περιστατικό ήταν και αρκετοί περαστικοί οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά κανείς δεν παρενέβη για να βοηθήσει τον ανήμπορο άντρα!

Ο Νιγηριανός, ανάπηρος μετά από αυτοκινητικό ατύχημα, δέχτηκε επίθεση από τον 32χρονο ρατσιστή, στην Τσιβιτανόβα Μάρκε της Κεντρικής Ιταλίας, όταν του ζήτησε λίγα χρήματα.

Ο δολοφόνος αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Μετά από εντολή εισαγγελέα ο 32χρονος παρέμεινε στη φυλακή.

Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ