Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων

Ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να μετράει θύματα από τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή

Copyright 2020 The Associated

Ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να μετράει θύματα από τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή
Μετά το πρόσφατο μακελειό του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, με δεκάδες άμαχους Παλαιστίνιους νεκρούς, συνεχίζονται οι προκλήσεις και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Το βράδυ της Τρίτης, στη διάρκεια των προκλητικών επιχειρήσεων στην περιοχή Μπαμπ αλ Ζάουγια της κατεχόμενης Χεβρώνας, σκοτώθηκε ο 17χρονος Παλαιστίνιος Μόμιν Γιασίν Μοχάμεντ Τζάμπερ, που δέχτηκε σφαίρα στο στήθος και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και κατέληξε λίγη ώρα μετά. Την επομένη η κηδεία του νεαρού μετατράπηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Ηταν ο τέταρτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, μετά τους τρεις στην πόλη Ναμπλούς πριν τα χαράματα της Τρίτης, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας στρατιωτικός διοικητής της «Φατάχ».

ΕΕΔΔΑ: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τις νέες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Οχθη, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, και δηλώνει για άλλη μια φορά την αμέριστη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα για τις τελευταίες επιθέσεις:

«Ηρθαν να προστεθούν σε όλες τις προηγούμενες, αναίτιες επιθέσεις και στη βάρβαρη πολιτική που έχει υπομείνει για πάνω από 60 χρόνια αυτός ο πολύπαθος λαός από το στρατοκρατικό Ισραήλ, με την κρυφή και φανερή στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η σημερινή υποκριτική στάση του ΟΗΕ απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά από την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το νέο αιματοκύλισμα και ολοκληρώθηκε χωρίς καν να εκδοθεί ανακοίνωση.

Αντί της αναμενόμενης ανακοίνωσης, το παγκόσμιο προοδευτικό κίνημα έμεινε ενεό από τις δηλώσεις των Αμερικανο-ισραηλινών αξιωματούχων. Πρώτη η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ έσπευσε να υποστηρίξει "το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον λαό του κατά τρομοκρατικών απειλών" και κάλεσε το Συμβούλιο να καταδικάσει την τρομοκρατία της "Ισλαμικής Τζιχάντ". Για να ακολουθήσει ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ, που ζήτησε από το Συμβούλιο να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στην "Ισλαμική Τζιχάντ"».

Και καταλήγει η ΕΕΔΔΑ: «Καταδικάζουμε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά απέναντι στην Παλαιστίνη, που ενώ το Ισραήλ πάγια καταπιέζει τον Παλαιστινιακό λαό, καταπατά τα δικαιώματά του, υφαρπάζει τη γη του, δολοφονεί, φυλακίζει, εκτοπίζει, χωρίς να του αφήνει την παραμικρή ελπίδα για μια ανάσα ελευθερίας, εκείνες συνεχίζουν να υπογράφουν κάθε είδους συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ, επιμένοντας να το αποκαλούν σημαντικό σύμμαχο και εταίρο.

Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει να στέκεται στον αντίποδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Θα επιμείνει να βρίσκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών, και όχι των ιμπεριαλιστών. Θα αγωνίζεται για τα δίκαια των καταπιεσμένων και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών. Ωσπου να ξημερώσει ένα αύριο για τους λαούς χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, ξεριζωμούς.

Ο λαός της Παλαιστίνης είναι νικητής, τώρα και για πάντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ