Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Μπορούμε αν...

Χωρίς υπεκφυγές και «στρουθοκαμηλισμούς», αλλά σταράτα ο Φερνάντο Σάντος, μίλησε χτες για όλους και για όλα. Εθεσε άπαντες ενόψει των ευθυνών τους, με ουσία των λεγομένων του, «ό,τι σπείρεις θερίζεις». Να (λόγω χώρου) ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Η ΑΕΚ εξαρτάται αποκλειστικά από τον εαυτό της. Υπολείπονται 8 αγώνες για το πρωτάθλημα και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί, με πεποίθηση πως έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Οι παίχτες μου χρειάζονται νοοτροπία νικητή και πνεύμα αυτοθυσίας. Αυτό το καταφέρνεις μόνο φτιάχνοντας γερά αποδυτήρια. Να μην προβληματιζόμαστε ποιος είναι καλύτερος ατομικά. Δεν πρέπει να έχουμε εσωτερικούς αντίπαλους, ούτε να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον. Να προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας που είναι οι υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Βασικά πάψαμε να είμαστε μία ομάδα. Οποιος θέλει να κερδίσει κάτι δεν μπορεί τα γκολ που πετυχαίνει να είναι ίδια με αυτά που δέχεται. Οχι ότι μπορεί κάποιος να το κάνει εσκεμμένα, ούτε ότι υπάρχουν κάποιοι που φταίνε περισσότερο ή λιγότερο. Ολοι έχουμε τις ευθύνες μας και την υποχρέωση να τις αναλαμβάνουμε. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχει κερδίσει τίποτα. Είναι νεκροταφείο προπονητών, αλλά δε θα είναι το δικό μου.

Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ για να δημιουργήσω μία ομάδα που παλεύει πάντα για να κερδίσει κι όχι μόνο στη διάρκεια κάποιων μηνών ή για μερικά παιχνίδια. Αν δω ότι δε βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο θα φύγω. Δε βρίσκομαι εδώ για να παραμείνω άλλους δύο μήνες και να κερδίσω κάποια χρήματα. Ισως θα ήταν πιο εύκολο για μένα να μη λέω κάποια πράγματα, να μην αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αφήσω τα πράγματα να κυλούν κανονικά και στο τέλος να συνεχίσω τη ζωή μου. Κατά βάθος όμως, είναι σαν να νίπτεις τα χέρια σου σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Κι εγώ δεν είμαι Πόντιος Πιλάτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ