Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Σύσκεψη τη Δευτέρα ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους

Καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Σε σύσκεψη για την προετοιμασία συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Το κάλεσμα απευθύνεται στα πρωτοβάθμια σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς που έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες ενάντια στο νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή θα γίνει τη μέρα που η κυβέρνηση θα επιλέξει να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή το εκτρωματικό νομοσχέδιο, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του επενδυτή και σε βάρος των πάνω από 600 εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τη θέση που διατύπωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ONEX, που ετοιμάζεται να αγοράσει τα ναυπηγεία, «επιβεβαίωσαν ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας - χωρίς απολύσεις, για την κατοχύρωση των συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων που αποτυπώνονται στη ΣΣΕ του Ναυπηγείου και κατακτήθηκαν με αγώνες. Ασφαλιστικά δικαιώματα και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων βρίσκονται στον αέρα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι».

Το Συνδικάτο αναδεικνύοντας ότι οι εξελίξεις αυτές «αφορούν κάθε εργαζόμενο, συνολικά τον λαό της Ελευσίνας, του Πειραιά και της Αττικής» σημειώνει ότι ανοίγουν τον δρόμο για να διαμορφώνονται κάθε φορά ξεχωριστοί νόμοι, στα μέτρα του εκάστοτε εργοδότη, να καταστρατηγείται το ήδη ανεπαρκές εργατικό δίκαιο και σε άλλους κρίσιμους χώρους δουλειάς. «Οι απολύσεις στα Ναυπηγεία, η επιδείνωση του εισοδήματος και των όρων δουλειάς μέσα από την επικράτηση εργολαβικής εργασίας και ατομικών συμβάσεων σε βάρος της συλλογικής, περιέχουν τον κίνδυνο και άλλοι χώροι του κλάδου να συμπαρασυρθούν. Θα έχουν συνολικότερο αντίκτυπο στη ζωή των κοινωνιών της Ελευσίνας, του Πειραιά και αλλού. Η σύνδεση της παραγωγής των Ναυπηγείων με τους επιθετικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ στοχοποιεί τον λαό της περιοχής, δημιουργώντας νέους κινδύνους», επισημαίνει.

Το Συνδικάτο προβάλλει τα αιτήματα: Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης ήδη έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ