Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το δικαίωμα στις σπουδές δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό!

Το μεγάλο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών αναδεικνύει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και το επόμενο διάστημα πρόκειται να οργανώσει τη διεκδίκηση του δικαιώματος των φοιτητών στη σύγχρονη, δωρεάν στέγαση, παίρνοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες.

Ηδη κυκλοφορεί ανακοίνωση - φυλλάδιο της ΚΝΕ με τίτλο «Εστίες για λίγους, ενοίκια "στον θεό"... Το δικαίωμα στις σπουδές δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό!».

Η ΚΝΕ τονίζει ότι κανένας φοιτητής δεν είναι μόνος του στην προσπάθεια να στεγάσει τα όνειρά του για σπουδές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουν δίπλα τους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που καταθέτουν προτάσεις και πρωτοστατούν στη διεκδίκηση για σύγχρονη, δωρεάν φοιτητική στέγη για όλους. Εχουν δίπλα τους τους συμφοιτητές τους, τους φοιτητικούς συλλόγους που οργανώνουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία όποιου φοιτητή έχει ανάγκη! Εκατοντάδες φοιτητές μέσα από τέτοιους αγώνες κατάφεραν να πάρουν δωμάτιο στην εστία ή βοηθήθηκαν να βρουν σπίτι, ανάγκασαν το υπουργείο και τις διοικήσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων να διαθέσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία για τη στέγαση φοιτητών! Με διεκδίκηση και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!».

Παράλληλα επισημαίνει ότι απάντηση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών δίνουν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ:

Αμεση εισδοχή φοιτητών στις εστίες. Αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση όσων έχουν ανάγκη.

Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων. 300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022, να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ, με διεύρυνση των δικαιούχων.

Να αξιοποιηθούν η περιουσία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και κενά κτίρια του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια. Αμεση επισκευή, ανακαίνιση των υπαρχουσών εστιών, ποιοτικές υπηρεσίες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους.

Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους τους φοιτητές. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο για τη φοιτητική στέγη. Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών - κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχιση όλων των ομοειδών Τμημάτων, να καταργηθούν οι απαράδεκτοι «κόφτες».

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ