Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Εθελοντισμός και κοροϊδία

Είναι νωπή ακόμα η εμπειρία των νεολαίων, που, θέλοντας να αντιδράσουν στο σόου, του (και) εκσυγχρονιστή κ. Σαββόπουλου, αποπέμφθηκαν κακήν κακώς από το χώρο της συναυλίας του περιπλανώμενου από το σύνολο των πολιτικών χώρων (θυμηθείτε τον μετά του κ. Βαρβιτσιώτη ανά τους στρατώνες της επικράτειας), υπέρ του εθελοντισμού της Ολυμπιάδας, που θέλουν να μας φορτώσουν σώνει και καλά, επειδή είχαν την τόλμη να αντιδράσουν στο επερχόμενο οικολογικό - οικονομικό και πολιτικό έγκλημα. Θυμηθήκαμε το συμβάν, διαβάζοντας σε απογευματινή εφημερίδα τους μισθούς δεκάδων καρεκλοκένταυρων στελεχών (sic) του Αθήνα 2004. Ποσά αστρονομικά για δήθεν υπηρεσίες που προσφέρουν, την ίδια στιγμή που η ανεργία εξακολουθεί να είναι στα ύψη και οι μισθοί των εργαζομένων στο ναδίρ. Την ίδια στιγμή, θέλουν εθελοντές για να υλοποιήσουν ένα εγχείρημα που μόνο οφέλη δε θα προκύψουν για τη χώρα. Αλλά να είναι σίγουροι ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Το ψέμα πάντα είχε κοντά ποδάρια.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Χειμερινή Ολυμπιάδα

Τα παρατράγουδα συνεχίζονται. Ντοπέ αθλητές, επιλεκτικοί αποκλεισμοί και χρυσά μετάλλια σε αθλητές χωρών με ισχύ. Να τους χαίρονται.

Κλείνουν δυο πυρηνικούς σταθμούς

Ο λόγος για δυο μονάδες στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας. Το σενάριο επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά, μιλάνε για τη μονάδα 1 και 2. Η 3 και 4 έχουν ζωή ακόμα.

Νέα από τη Δανία

Απαγορεύτηκαν τα κουφώματα με PCV. Οι δικοί μας δε χαμπαριάζουν από τέτοια. Τα θεωρούν ασήμαντες λεπτομέρειες. Τους απασχολεί η υποψηφιότητα του κ. Χρήστου και οι εκτροπές.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Καλημέρα κυρά - Γη τ. 97

Αρωμα από Δράμα. Η διμηνιαία εφημερίδα της Οικολογικής Κίνησης Δράμας έρχεται να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι όλα σε τούτον τον τόπο δεν αποπνέουν τη δυσοσμία της υδροκέφαλης Αθήνας, των αναθυμιάσεων και του μπετόν, της διαπλοκής και του οδοστρωτήρα του νεοφιλελευθερισμού. Παράλληλα, επαληθεύει την εκτίμησή μας ότι μπορεί το οικολογικό κίνημα στο κέντρο να καρκινοβατεί, αλλά στην περιφέρεια υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις που δίνουν τη μάχη τους και συχνά με επιτυχία. Ο μύθος του Δαβίδ και του Γολιάθ επαναλαμβάνεται, κόντρα στις Κασσάνδρες που επιμένουν στο τέλος της Ιστορίας. Στο συγκεκριμένο φύλλο δυο κείμενα πρέπει να επισημανθούν. Κείμενα, που, δυστυχώς, δε φιλοξενούνται στα ταμπλόιτ και που κάνουν τζιζ στα σόου των τηλεοπτικών «ειδήσεων». Η «παραγωγή ενέργειας στην ανοιχτή θάλασσα» και το «έλλειμμα νερού και πολιτικής για το νερό». Το έχουμε ξαναγράψει. Αξίζει τη βοήθειά μας η εκδοτική προσπάθεια των παιδιών από τη Δράμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ