Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Απαράδεκτη μετάθεση πυροσβεστών

Σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια σε βάρος του πυρόπληκτου λαού της Βόρειας Εύβοιας προχωρά η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, μεταθέτοντας πέντε πυροσβέστες που υπηρετούν στις ήδη υποστελεχωμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μαντουδίου και Ιστιαίας.

Συγκεκριμένα, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, πέντε συνολικά πυροσβέστες που υπηρετούν χρόνια στην περιοχή, μετατίθενται σε υπηρεσίες που βρίσκονται σε νησιά της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται ακόμη περισσότερο οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιοχής, στις οποίες ήδη οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Οτι παρά την περσινή καταστροφή οι ελλείψεις σε μέτρα πρόληψης και προστασίας γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Είναι χαρακτηριστικός μάλιστα ο εμπαιγμός στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, όταν μετακίνησαν 18 πυροσβέστες (μόνιμους και εποχικούς) από την Ιστιαία στο Μαντούδι, προκειμένου να ενισχύσουν τις εκεί δυνάμεις. Η κατάσταση μάλιστα στις δύο πυροσβεστικές υπηρεσίες αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δραματική όταν λήξουν οι συμβάσεις των εποχικών και κυριολεκτικά αδειάσουν από προσωπικό, καθώς οι ανάγκες στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν αυξημένες και τον χειμώνα.

Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες και προκλητικές μεταθέσεις πυροσβεστών στη Βόρεια Εύβοια και να ενισχυθεί άμεσα η πυροπροστασία της περιοχής απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Την ώρα που για τις λαϊκές ανάγκες όπως η πυροπροστασία δεν περισσεύει ευρώ, την ώρα που ο λαός χρυσοπληρώνει την ακρίβεια και τη φοροληστεία, 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε δώρο στους "αναξιοπαθούντες" μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και η κυβέρνηση δίνει δεκάδες δισ. νέες φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές βιομήχανους για να συμπληρώσει τις ήδη ξεχειλισμένες τσέπες τους, από τα τεράστια κέρδη και φυσικά από τις φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις, που τους έδωσαν και διατήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία του Θ. Παφίλη με τον Χρ. Στυλιανίδη (2022-09-01 00:00:00.0)
Μάχη επιβίωσης στα αποκαΐδια που άφησε η εγκληματική πολιτική και ακόμα «καπνίζουν» (2022-08-19 00:00:00.0)
Μάχη επιβίωσης στα αποκαΐδια που άφησε η εγκληματική πολιτική και ακόμα «καπνίζουν» (2022-08-06 00:00:00.0)
Ανοχύρωτη η χώρα από τις δασικές πυρκαγιές (2013-06-12 00:00:00.0)
Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Καλαμπάκας (2012-08-25 00:00:00.0)
Περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια (2011-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ