Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την κακοποίηση του γαϊδάρου στον δήμο Ζίτσας

Σε ευθανασία θα υποβληθεί ο γάιδαρος που βασανίστηκε στο Γραμμένο του δήμου Ζίτσας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση για την ευθανασία ελήφθη ουσιαστικά από τους δύο ιδιώτες γιατρούς που κλήθηκαν να εξετάσουν το άτυχο ζώο.

«Το σοκαριστικό θέαμα της κακοποίησης ενός γαϊδάρου σε χωριό του δήμου Ζίτσας δεν χωράει πολλές ερμηνείες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, απορρίπτοντας τις απαράδεκτες ερμηνείες στις οποίες προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας.

Επισημαίνει ακόμα ότι η κακοποίηση ενός ζώου έρχεται να σηκώσει το «χαλί» κάτω από το οποίο κρύβονται οι ευθύνες για την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, αλλά και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, που θα έπρεπε να ελέγχουν τις εκμεταλλεύσεις. Επιπλέον, «αναδεικνύει ότι οι έλεγχοι γύρω από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αφορούν - στον βαθμό που γίνονται - μόνο την ιχνηλασιμότητα του κρέατος και τους απολύτως στοιχειώδεις εμβολιασμούς, όχι δηλαδή τη λεγόμενη ευζωία αλλά παράγοντες που άπτονται της ρύθμισης των τιμών του κρέατος στην αγορά».

Προσθέτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών καλείται να διερευνήσει παλιότερες καταγγελίες που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση και να λάβει μέτρα για τα υπόλοιπα ζώα, και κλείνοντας στηλιτεύει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το κακοποιημένο ζώο την ίδια στιγμή που παρακολουθεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας να σφάζουν μαζικά τα κοπάδια τους, επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ