Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΕΘ 2022
Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση

Συγκέντρωση στις 15 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών, αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συσκέψεις σε μια σειρά πόλεις

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα - προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών»: Με το σύνθημα αυτό εργατικά συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αιτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτά για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, ΟΤΑ, Τύπου και Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου, Μετάλλου. Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα - καύσιμα φτηνά για τον λαό», απαντούν τα σωματεία στις προετοιμασίες για «δύσκολο χειμώνα» που κάνουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Στις 20 Σεπτέμβρη στην Πάτρα

Συγκέντρωση οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία του, καλώντας τους εργαζόμενους και τον λαό σε θέση «μάχης» για να μην πληρώσουν ξανά τα «σπασμένα» από τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών. Αύριο, Πέμπτη, καλεί σε πλατιά σύσκεψη συνδικάτα και λαϊκούς φορείς, στις 7.30 μ.μ., στο ισόγειο του κτιρίου του, προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Συσκέψεις και εκδηλώσεις για την οργάνωση του αγώνα

Σύσκεψη σωματείων, εργαζομένων και συνδικαλιστών οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών στο Ηράκλειο Κρήτης, σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σύσκεψη οργανώνει το Σωματείο Διανομέων - Delivery Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στο 3ο Εργατικό Φεστιβάλ, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εθνοσυνελεύσεως - Πρόνοιας Ναυπλίου, καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ