Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΕΘ 2022
Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στην Αθήνα

Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη σωματεία και το ΠΑΜΕ καλούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, με κεντρική διεκδίκηση για «Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό» οργανώνουν σωματεία και φορείς από την Αττική.

«Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος δεν θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο. Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης, είναι η δύναμή μας», σημειώνει σε κάλεσμά του το ΠΑΜΕ και προσθέτει:

«Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Δεν μας λένε όμως για ποιον! Πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους, που η κερδοφορία τους σπάει τα κοντέρ, καταγράφοντας ρεκόρ κερδών α' εξαμήνου;».

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τις αιτίες για τις αυξήσεις στην Ενέργεια, δηλαδή τη στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, η οποία τάχα ετοιμάζει τώρα «ευρωπαϊκή λύση»

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή τον λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η Ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα», αναφέρει το κάλεσμα.

Τα σωματεία απαιτούν δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στους εξής παρόχους: ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα), «Protergia» (Αρτέμιδος 8, Παράδεισος Αμαρουσίου), NRG (Λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι), «Watt & Volt» (Αγίου Μελετίου 162, Αθήνα), «Volterra» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι), «Elpedison» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20, Μαρούσι), «Φυσικό Αέριο Αττικής» (Λ. Κηφισίας 108, Αθήνα), «Ηρων» ( Λ. Κηφισίας 124, Αθήνα).

Εκοψαν το ρεύμα σε νεφροπαθή που ζει με αναπηρική σύνταξη!

Τη διακοπή ρεύματος από την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας «Watt & Volt» σε γυναίκα με νεφρική ανεπάρκεια στον Ασπρόπυργο, η οποία ζει με μια αναπηρική σύνταξη μόλις 350 ευρώ, καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που έχει κάνει ήδη παρέμβαση και προειδοποιεί με κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σε περίπτωση που δεν γίνει άμεση επανασύνδεση.

Η γυναίκα, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «πριν τρεις μέρες είχε πληρώσει τη δόση 250 ευρώ προηγούμενου διακανονισμού, τον οποίο τηρεί με μεγάλη δυσκολία, αλλά ήρθε ο νέος λογαριασμός και αντικειμενικά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην πληρωμή του. Σε πρώτη επικοινωνία που είχε με την εταιρεία, της είπαν ρητά ότι δεν μπορούν να επανασυνδέσουν το ρεύμα αν δεν πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού του νέου λογαριασμού, κάτι που αδυνατεί να κάνει, λόγω του πολύ μικρού εισοδήματός της».

Το σωματείο έκανε παρέμβαση στην εταιρεία ζητώντας να επανασυνδεθεί το ρεύμα και η απάντηση που πήρε ήταν ότι «για την επανασύνδεση απαιτούνται η καταβολή 100 ευρώ και ο διακανονισμός του νέου ποσού σε 6 δόσεις, κάτι που κάνει αδύνατη την εξόφλησή του». Ανάλογη κατάσταση βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, τονίζει το Σωματείο, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι θησαυρίζουν και «οι κολοσσοί της Ενέργειας μπουχτίζουν από επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις».

Λογαριασμός ρεύματος 900 ευρώ για ένα συνοικιακό καφενείο!

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 μ. στα γραφεία της επιχείρησης «Protergia» (Αρτέμιδος 8, Παράδεισος Αμαρουσίου) καλεί η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση. Οπως καταγγέλλει, η συγκεκριμένη εταιρεία έστειλε λογαριασμό ρεύματος 900 ευρώ σε συνοικιακό καφενείο. Διεκδικεί να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος και η εταιρεία να προχωρήσει σε ευνοϊκή ρύθμιση, για να μπορέσει ο επαγγελματίας να επιβιώσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αλμα» 14% σε ένα δίμηνο(2023-09-22 00:00:00.0)
Καμία λαϊκή οικογένεια στο σκοτάδι, ρεύμα φτηνό για τον λαό(2022-09-20 00:00:00.0)
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση!(2022-09-09 00:00:00.0)
Επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι ανέργου(2013-04-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια σε αυξήσεις της ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος(2013-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ