Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 60 έχουν ξεπεράσει οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε προχτές τη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν πολλά κτίρια, ενώ άλλα υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 250, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 200 άτομα έχουν αποκλειστεί στην κοιλάδα Χαϊλούο, περιοχή με παγόβουνα.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Την ενεργοποίηση της συριακής αεράμυνας προκάλεσε χτες το βράδυ η επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου. Δεν έγινε άμεσα γνωστό αν η επίθεση προκάλεσε θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν προχτές το βράδυ στην Μπουρκίνα Φάσο, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε τη στιγμή που διερχόταν οχηματοπομπή ανεφοδιασμού στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι αυτοκινητοπομπές του είδους, που κινούνται με στρατιωτική συνοδεία, ανεφοδιάζουν πόλεις του βορρά που τελούν υπό πολιορκία από οργανώσεις τζιχαντιστών.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Δυτική Σαχάρα, Στάφαν ντε Μιστούρα, είχε χτες ο Αλγερινός ΥΠΕΞ Ρ. Λαμάμρα στην πρωτεύουσα της χώρας. Συζήτησαν τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουν άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Μαρόκου και του Μετώπου Πολισάριο για το θέμα της Δυτικής Σαχάρας.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις εδώ και έναν μήνα έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πρωτεύουσα του Τσαντ. Οι κάτοικοι κυκλοφορούν με βάρκες, ενώ χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αγκόλας απέρριψε την προσφυγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ζητούσε να ακυρωθούν οι εκλογές του Αυγούστου, τις οποίες κέρδισε το κυβερνών Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Αγκόλας (MPLA).

ΟΤΤΑΒΑ.-- Νεκρός βρέθηκε χτες ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις πρόσφατες φονικές επιθέσεις με μαχαίρι σε κοινότητες ιθαγενών στον Καναδά. Το πτώμα έφερε «εμφανή τραύματα» και βρέθηκε στην κοινότητα Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον, όπου είχαν σημειωθεί αρκετές από τις επιθέσεις. Ο έτερος ύποπτος και αδελφός του πρώτου διαφεύγει τη σύλληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ