Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απώλεια για την αρχαιολογία

Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 66 ετών ο πρώην διευθυντής Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Αγγελος Χωρέμης. Σήμερα στις 11 πμ από το ναό «Ανάληψη Βριλησσίων» θα γίνει η κηδεία του, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κιάτο Κορινθίας.

Ο Αγγελος Χωρέμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936 και σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διορίστηκε, κατόπιν διαγωνισμού, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του ΥΠΠΟ, όπου υπηρέτησε από το 1965 έως το 1992 στις Εφορείες Αρχαίας Ολυμπίας, Εύβοιας, Κέρκυρας, καθώς και στην κεντρική υπηρεσία ως διευθυντής Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αρχείου Μνημείων.

Είχε κάνει πολλές ανασκαφές στις περιοχές όπου υπηρέτησε και είχε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των ανασκαφών του στα Χρονικά του Αρχαιολογικού Δελτίου (1969-1981), καθώς και άλλες μελέτες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.

Ηταν μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Μυθολογικού Λεξικού LIMC. Πήρε μέρος σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και έδωσε επιστημονικές διαλέξεις στο Λονδίνο και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Ρώμης, καθώς και στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, Lecce και Scuola Normale Πίζας στην Ιταλία.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Αγγελου Χωρέμη, τονίζοντας ότι με τη δράση και το ήθος του τίμησε την επιστήμη και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ